Robert Fico: Ukrajna NATO-ba való belépése a harmadik világháború felé tett lépés lenne

2022. október 1. 9:15
„Pártom képviselőit arra fogom biztatni, hogy ha sor kerülne ilyen szavazásra a parlamentben, akkor Ukrajna NATO-csatlakozása ellen szavazzanak” – jelentette ki Fico.

A Smer-SD ellenzi Ukrajna NATO-csatlakozását – jelentette ki Robert Fico, a párt elnöke. Ha a Smer-SD kormányon lenne, nemzetközi szinten vétózná Ukrajna csatlakozását – idézte Robert Ficot a Felvidék.ma.

„A Smer-SD elnökeként pártom képviselőit arra fogom biztatni, hogy ha sor kerülne ilyen szavazásra a parlamentben, akkor Ukrajna NATO-csatlakozása ellen szavazzanak” – jelentette ki Fico.

Szerinte Ukrajna NATO-ba való belépése „a harmadik világháború felé tett lépés lenne”,

és a csatlakozását nem lehet igazolni az orosz katonai erők bevetésével Ukrajnában. „A belépés ellentétes lenne a szuperhatalmak minden eddigi megállapodásával” – jelentette ki Fico. Ukrajna pénteken kérte „gyorsított” felvételét az Észak-atlanti Szövetségbe, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta a megszállt ukrán területek elcsatolásáról szóló szerződéseket.

Nyitókép: AFP

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pár évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy egykoron Ficot fogom tartani a leghitelesebb, legfelkészültebb, nemzetében gondolkodó szlovák politikusnak. S Fico baloldali..óriási a kontraszt közte és a magyar "baloldal" között, Fico javára.

Ukrajna pontosan tudja, milyen következményei lennének a NATO tagságának.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés