„Van most fontosabb feladat” – mondta Borrell Ukrajna NATO-csatlakozásáról

2022. október 1. 22:21
A katonai támogatás fontosabb az uniós főképviselő szerint, mint a NATO-csatlakozás.

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szerint van most fontosabb feladat annál, minthogy Ukrajna NATO-tag legyen. Úgy fogalmazott, jelenleg nem Ukrajna NATO-csatlakozása a legégetőbb kérdés Európában. Borrell szerint a legfontosabb, hogy Kijev továbbra is kapjon katonai támogatást. 

Életben kell tartani az Oroszország elleni szankciókat, mert igenis van hatásuk”

– szögezte le.

Nyitókép: Ed Jones/AFP

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Konfliktusban álló országot nem lehet felvenni a NATO-ba. Ez egyébként sem lehet érdeke a többi tagállamnak. A Zelenszkij miatt szétlőtt, gazdaságilag romhalmaznak számító Ukrajna sem az EU, sem a NATO tagságra nem alkalmas.

Soha nem lesznek sem EU sem NATO tagok.

Háborús uszító, warmonger.

A NATO, mint védelmi szövetség, muhahaha...

Szerintem semmi nem fenyegeti orosz oldalról a biztonságunkat, mert ezek nem azonosak az USA érdekeivel. Az USA érdekekben van az egész válság mozgatórugója, az USA szeretné, ha más országok akár saját kárukra is az ő érdekei mentén lépjenek be a konfliktusban, mert úgy látta, most kell leszámolnia Oroszországgal, hogy utána Kínára összpontosíthasson. Ezért nem érdeke Európának az ukránok támogatása.

Törökország kedvét is elveszik? És egyáltalán, milyen az, hogy elveszik a kedvét? Ez a szovjet diktatúrára volt jellemző, tehát azt élesztik újra más színezetben. Egyenrangúság - ezt hirdették nekünk mind az EU, mind a NATO csatlakozáskor. A magam részéről soha nem hittem abban, hogy úgy is fog működni, és igazam lett.

Szovjet típusú seggnyalók, Niedermüller nyílt szervilizmusa már undorító. Főleg, ha arra gondolok, hogy a Rákosi korban gyökerező Apró klán mai generációja által vezetett DK tagja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés