Most omlik rá a magyarokra tizenkét év hazugságainak, felelőtlenségének és korrupciójának az ára

2022. szeptember 29. 17:21

Fekete-Győr András
Facebook
Ha nem sikerül mielőbb hazahozni az uniós pénzeket, Magyarország a 2008-as válsághoz hasonló csődközeli helyzettel lesz kénytelen szembenézni.

„Tegnap arról próbálta győzködni a frissen elrendelt kifizetési stop kapcsán a kormány a nyilvánosságot, hogy az államnak nincsenek likviditási problémái. Ez talán igaz is lehet, az ország devizatartalékai azonban olyan kritikus szintre süllyedtek az utóbbi hónapokban, hogy a kormány Kínával, sőt, egyes források szerint még az IMF-fel (!) is felvette a kapcsolatot a pótlás reményében. Tudjuk ugye, hogy mit jelent ez? Azt, hogy belátható távolságba került a technikai államcsőd lehetősége.

A jegybanki tartalékoknak legalább három havi importot kellene fedezniük, e szint alatt ugyanis meginog a piaci bizalom, ami beláthatatlan következményekkel járhat a gazdaságra nézve. A leglikvidebb eszközöket tekintve jelenleg mintegy 29–30 milliárd euró vethető be az importszámlák kiegyenlítésére. Ehhez képest az idei első negyedévben 32,3 milliárd euró volt a behozatal értéke, április és június között pedig 33,5 milliárd euró, látható tehát, hogy mennyire sürgető, hogy Magyarország mielőbb devizához jusson.

Amennyiben nem sikerül mielőbb hazahoznia a kormánynak az uniós pénzeket, Magyarország a 2008-as válsághoz hasonló csődközeli helyzettel lesz kénytelen szembenézni. Kifizetési stop a minisztériumokban, ezermilliárdos értékben leállított állami beruházások, 2000 milliárdos megszorítócsomag, megemelt rezsiárak - fél évvel a választás után ez most az Orbán-kormány mérlege. Bőséget ígértek, hét szűk esztendő lett belőle.

Most omlik rá a magyarokra 12 év hazugságainak, felelőtlenségének és korrupciójának az ára.”

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A hatalmas korrupció miatt nem jön a pénz. Az ellenzéknek pedig ehhez semmi köze, mert a NER arisztokrácia nyeli le az EU-s támogatást, nem az ellenzék.

Na mesélj!! 12 éve a Fidesz és a NER arisztokrácia uralkodik.
Hogyan is tudnak akkor einstandolni Soros emberei, mindenféle hatalom nélkül???

Ugye hallottál az Elios ügyről?? Az több mint 11Mrd Forintjába került az adófizetőknek, mert a kormány inkább nem hívta le az EU támogatást. Amúgy mesélj már a "baloldali korrupcióról", most, hogy már 12 éve a Fidesz van hatalmon és a baloldalnak semmi nincs a kezében.

Te nem Magyarországon élsz, ha szerinted nincs korrupció az országban.

Bocsika, de ez így elég zavaros. Mi közünk ahhoz, hogy állítólag einstandolnak Brüsszelben???
Mennyiben érint ez Magyarországot??????

Az Elios elnyert 11 Mrd Forint EU-s támogatást, de az ELIOS azt mondta, hogy korrupció történt.
A kormány ezek után inkább nem hívta le az EU-s támogatást. Vagyis az adófizetők fizették ki a 11 Mrd Forintot ami a Vezér vejénél kötött ki.
Ez tény!!!!
Mi ebben a demagógia????????????????

Nincs hatalmas korrupció, az EU-ban folyó korrupcióknál biztosan kisebb mértékű. De azt a korrupciót nem vizsgálja senki. Előbb ott kéne végre körülnézni. 1999-ben már kénytelen volt lemondani az Európai Bizottság korrupció miatt, nem hiszem, hogy bármi változott volna. Ami minket illet, hazai cégek kapnak megrendeléseket, nem külföldiek, így erősödik a patrióta, protekcionista jobboldal gazdasági háttere. Ez az oka a siránkozásnak.

"Ténynek nevezzük általában azt, ami bizonyíthatóan létezik vagy létezett."

Nem. Nem hasonlítok rád.
Amúgy az interneten a magázódás modorosságnak számít.
(Ha nem tudod ez mit jelent, guglizz rá.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés