Miért köszönte meg Amerikának egy lengyel EP-képviselő az Északi Áramlat felrobbantását? – FRISSÍTVE!

2022. szeptember 28. 10:13

Radosław Sikorski volt lengyel külügyminiszter, jelenleg EP-képviselő Amerikának köszönte meg az Északi Áramlat megrongálását. Miért írt újabb Twitter-posztokat arról, hogy ez a tett Ukrajna és Lengyelország érdeke volt? Lapunk megkereste Sikorskit – amint válaszol, újra frissítjük cikkünket!

2022. szeptember 28. 10:13
null

A közösségi médiában megjelentek olyan hozzászólások, amelyek a balti-tengeri Északi Áramlat vezetékeket ért rejtélyes robbanásokkal kapcsolatban tettek érdekes felvetéseket.

Ezek között kiemelkedik a volt lengyel külügyminiszter, jelenleg európai parlamenti képviselő Radosław „Radek” Sikorski rejtélyes bejegyzése, aki nemes egyszerűséggel megköszönte Amerikának a robbantásokat.

 

 

Sikorski posztja egy olyan képet tartalmaz, amelyet korábban a dán légierő készített, és amelyen a Balti-tenger azon része bugyborékol, ahol a sérült vezetékből gáz szivárog.

Az atlantista lengyel politikus a nap folyamán a bejegyzése alá még három kommentet is írt:

Egyébként nincs semmilyen gázszállítási kapacitásbeli probléma Oroszország és Nyugat-Európa között, beleértve Németországot is. Az Északi Áramlat egyetlen logikája az volt Putyin számára, hogy azzal büntetlenül zsarolni tudja Kelet-Európát, vagy háborút tudjon folytatni ellene.

Mind Ukrajna, mind az összes balti állam ellenezte a Északi Áramlat építését 20 éven át. Most 20 milliárd dollár értékű ócskavas fekszik a tenger fenekén, egy újabb költség, amely Oroszországot terheli az Ukrajna megtámadására vonatkozó bűnözői döntése miatt. Oroszország végzett a területen karbantartási munkálatokat.

A harmadik linkje az ABC News amerikai hírtelevízió felvétele, amelyen Joe Biden február 7-i sajtótájékoztatójának részlete látszik – az amerikai elnök ezen sejtelmes utalást tesz az Északi Áramlat vezeték „véget vetésére". (lásd alább kapcsolódó cikkünket)

Az Északi Áramlat balesete utáni még korábbi, első Twitter-bejegyzésében Radosław Sikorski egyébként ezt írta:

Lengyelül mi csak úgy mondjuk: „kis dolog, de annál nagyobb öröm”.

Másik Twitter-profilján pedig a politikus további négy, ezzel kapcsolatos beírása olvasható:

Ez Ukrajna és Lengyelország miatt van. Szép munka."

Az Északi Áramlat károsodása beszűkíti Putyin mozgásterét. Ha újra akarja indítani a gázszállítást Európába, akkor beszélnie kell a Testvériség és a Jamal gázvezetékeket irányító országokkal.

Ukrajna és Lengyelország pozíciója erősödött. Talán Törökországé is.

Örülök, hogy az Északi Áramlat, amely ellen az összes lengyel kormány 20 éve harcol, háromnegyed részben megbénult. Lengyelország számára ez jó. A dán nyomozók csak találják meg az elkövetőket. Természetesen én csak munkahipotéziseket állítok fel, hogy kinek volt indítéka és képessége arra, hogy ezt végrehajtsa.

Lapunk megkereste Radosław Sikorskit, hogy posztjaiban miért tett utalásokat arra, hogy az Északi Áramlattal történt titokzatos balesetben Amerika keze lehet – a volt lengyel külügyminiszter cikkünk frissítéséig nem válaszolt nekünk, amint megteszi, újra frissítjük cikkünket!

 

A BNN Newsroom eközben a következőket közölte: „Szeptember 2-án egy FFAB123 hívójelű amerikai helikopter légi tevékenységet végzett. A légiforgalomfigyelő szerint aznap hat légi jármű használta ezt a hívójelet, amelyek közül hármat sikerült azonosítani a farokszámuk alapján. Mindegyikük Sikorsky MH-60S helikopter”.

 

 

Egy másik bejegyzéssel folytatták, amely így szólt: „Ha a tegnapi baleset helyszínére ráhelyezzük az FFAB123 útvonalát, érdekes eredményt kapunk:

„Eközben úgy tűnik, hogy szeptember 13-án ugyanezen az útvonalon más amerikai haditengerészeti járatok is közlekedtek. Az USA-nak van némi tapasztalata a Bronham-szigeten is, ahol a közelmúltban hozták létre a BALTOPS 22 nevű drón aknavadászati technológiát, lényegében a víz alatt robbantgatnak fel dolgokat” – olvasható a következő bejegyzésükben.

Megállapították:

 

Kapcsolódó

Így ígérte az Északi Áramlat „végét” Joe Biden
Az amerikai elnök februárban arra utalt: ha Oroszország támad, Amerika véget vet az Északi Áramlatnak. Bővebben is érdekel... 

Az amerikai elnök februárban arra utalt: ha Oroszország támad, Amerika véget vet az Északi Áramlatnak.

Nyitókép: Így szivárog az Északi Áramlat. Fotó: Twitter 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2022. szeptember 29. 00:11
A 2001.09.11-et is megköszönte már? Az is terror cselekmény.
fado
2022. szeptember 28. 20:35
Amerikai meló
B_kanya
2022. szeptember 28. 19:46
Akkor robbantsunk fel pár trafóállomást Brüsszel környékén, hogy az EP-ben (SE) ne legyen áram, mikor Magyarország ellen akarnak szavazni vagy mi?
nuknuk
2022. szeptember 28. 19:24
A LENGYELEK robbantottak USA támogatással: - meg tudják csinálni, remek búvárjaik vannak - bosszút állnak az EU-n és oroszokon egyszerre - mindig is ezt akarták
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik