„Örökké emlékezni fogunk rá a szolgálatai miatt, amiket a brit nép érdekében tett” – Harry Kane és Beckham is búcsúzik II. Erzsébettől

2022. szeptember 9. 11:36
A válogatott csatár az elsők között fejezte ki együttérzését a brit uralkodói családdal, és „elképesztő inspirációként” jellemezte a több mint 70 évig uralkodó királynőt.

Híres sporolók is sorra fejezték ki részvétüket a csütörtökön elhunyt II. Erzsébet családjának. Megszólalt az angol válogatott csatára, Harry Kane, a korábbi klasszis, David Beckham, valamint a szomáliai származású olimpiai bajnok hosszútávfutó, Mohamed Farah.

Farah – akit maga Erzsébet ütött lovaggá – elmondta: „A királynőt az egész világon szerették, a találkozásunk életem egyik legnagyobb megtiszteltetése volt. Emlékezni fogunk rá az elképesztő odaadásáért a brit nép iránt, amit uralkodása alatt tanúsított”.

Harry Kane az elsők között fejezte ki együttérzését a brit uralkodói családdal, és „elképesztő inspirációként” jellemezte a több mint 70 évig uralkodó királynőt.

Örökké emlékezni fogunk rá a szolgálatai miatt, amiket a brit nép érdekében tett – tette hozzá.

„Őfelsége, a királynő halála miatt őszinte szomorúság tölt el… Az, hogy ma mindannyian milyen megrendülten érezzük magunkat, mutatja, hogy mit jelentett az embereknek ebben az országban és a világon. Ebből látszik, mennyire inspirált minket a vezetésével, hogy mennyire megvigasztalt minket, amikor nehéz idők jártak. Utolsó napjáig méltósággal szolgálta hazáját. Ebben az évben tudta volna, hogy mennyire szeretik. Gondolataim és imáim a királyi családdal vannak… ” – ezt már David Beckham írta bejegyzésében.

Ami a sporteseményeket illeti, 10 napos nemzeti gyász kezdődik Nagy-Britanniában, így minden bizonnyal a hétvégére tervezett labdarúgó-mérkőzéseket is halasztani fogják a királynő halála miatt – közli az Index.

Nyitókép: MTI/AP/Jon Super

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés