Ukrán védelmi miniszter: Vannak eszközök, amelyekből az oroszoknak tíz-tizenötször annyijuk van

2022. augusztus 11. 15:33
Nekünk nincs elég erőforrásunk ahhoz, hogy holttestekkel és repeszgránátokkal borítsuk be a területeket, ahogy Oroszország teszi – mondta Olekszij Reznyikov.

Oroszország bizonyos harceszközökből még mindig tíz-tizenötször annyival rendelkezik, mint Ukrajna – mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter az Ukrajinszka Pravdának adott interjúban.

Úgy fogalmazott, hogy bizonyos „fegyverekből, harckocsikból, repülőkből, lövegekből, rakétákból, rakétarendszerekből és lövedékekből” az oroszoknak sokkal több van.

Némelyekből akár tíz-tizenötször annyijuk van, mint nekünk. Történelmileg ők egy milliós nagyságrendű hadsereggel rendelkeztek.

Képzelje csak el, hogy a fegyverraktárakban, -arzenálokban milyen sokat halmozhattak fel, és ezeket az ócskavasakat most mind ránk zúdítják” – fogalmazott a védelmi miniszter, utalva arra, hogy az oroszoknak minőségi fölényük nincs, mennyiségi fölényük viszont annál inkább. Állítása szerint más nyugati vezetők is elismerték, hogy Ukrajnának emiatt más módon kell harcolnia, mint Oroszországnak.

„Ukrajna két jó barátja, Lloyd Austin [az amerikai védelmi miniszter] és Ben Wallace [a brit védelmi miniszter] ugyanezt mondták: »az oroszok alkalmazhatják a húsdaráló-taktikát, de ha ti ugyanúgy harcolnátok ellenük, akkor nem fogunk tudni segíteni nektek«.

Nekünk nincs elég erőforrásunk ahhoz, hogy holttestekkel és repeszgránátokkal borítsuk be a területeket, ahogy Oroszország teszi

– mondta a miniszter.

Nyitókép: MTI/EPA

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés