Nyílt levél Jakab Péternek

2022. augusztus 11. 12:31

Egy görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikus lett belőled, akiből a közélet mémeket gyárt.

2022. augusztus 11. 12:31
null
Gyöngyösi Márton
Gyöngyösi Márton
Facebook

„Nem is olyan régen volt a Jobbiknak egy lendületes, szókimondó politikusa a miskolci városházán, aki rövid idő alatt szinte fogalommá vált városában. Nem csoda, hogy ezt a tehetséges politikust, akit Jakab Péternek hívtak, a Jobbik megtette szóvivőjének. Így ismert meg az egész ország, így ismertelek meg jobban én magam is. Szóvivőként, majd pedig országgyűlési képviselőként pedig olyan teljesítményt nyújtottál, ami mindannyiunkat magával ragadott. Nem túlzás azt mondani, hogy a 2018-as vereség után Te voltál az az ember, akit látva sokan éreztük úgy, hogy megtaláltuk azt a politikust, aki végre győzelemre vezetheti közösségünket.

Az a Jakab Péter, akit akkor hallottunk, egy intelligens, felkészült politikus volt, aki értett a mindennapok nyelvén, de nem futott el a komoly szakmai kérdések elől sem. Ezért választottunk meg a Jobbik elnökévé, és ezért tettünk meg – és tettem meg magam is – minden tőlünk telhetőt, hogy az elnökségedet megkönnyítsük, Te pedig arra koncentrálhass, amiben a legjobb voltál, és amiben ma is a legjobb lehetnél: arra, hogy szólj az emberekhez, és vezesd őket.

Elnökséged első pár hónapja alatt a Jobbik újra erőre kapott, Orbán Viktor pedig egy igazi kihívóval kellett, hogy szembenézzen. Sok ellenzéki politikus között Te voltál az, aki valóban úgy tudtál beszélni, és úgy tudtál érvelni, hogy abba Orbán beleremegett. Ám menet közben megváltoztál. Egyre kevésbé voltál már olyan, amilyennek megismertünk: már nem voltál kíváncsi a jobbikosok véleményére, már nem örültél a társaságuknak. Pártunkban soha egyetlen elnöknek nem adatott meg az, ami Neked: a Kongresszus kizárólag általad megnevezett bizalmi embereket választott melléd az elnökségbe, de Te pár hónap leforgása alatt mindegyikőjüktől elhidegültél, és egyetlen tanácsadód által megalkotott buborékodba zárkóztál, amelyben a népszerűséget Facebook-lájkokban mérik. A szakmai kérdések elől menekülni kezdtél, és csak azokra hallgattál, akik azt mondták, hogy mindent jól csinálsz.

A Jobbik népszerűsége újra csökkenni kezdett, az előválasztási fiaskód után pedig a 2022-es választások vitték be a mélyütést. Vezetéseddel a Jobbik egyetlen egyéni országgyűlési képviselői helyet sem szerzett meg. Itt tartunk most és innen kell újra szervezni politikai közösségünket. Ebben a helyzetben pedig még mindig nem akartad észrevenni, hogy merre tartasz. A kritikát, legyen bármilyen jó szándékú, nem akartad meghallgatni, ahogyan nem jöttél el az Országos Választmányra sem, hogy a tagsággal megbeszélhesd a kialakult konfliktusokat. Helyette egy Facebook-posztban lemondtál az elnökségről, és továbbra is csak egyetlen tanácsadódra hallgattál. És hogy hol tartunk most?

Engedd meg, hogy elmondjam, hogy milyenné váltál azóta: egy görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikus lett belőled, akiből a közélet mémeket gyárt. Nem vagy Te már veszély Orbán Viktorra, legfeljebb tanácsadód, és a felbőszült híveid veszélyesek a jó ízlésre, amikor a Jobbik aktivistáit zaklatják alpári módszerekkel.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2022. augusztus 12. 11:36
Na kit zárnak ki eztán ???
amca
2022. augusztus 11. 23:22
Robespierre követni fogsz ,ezen az úton. Így lesz. Gyöngyösi zsidóösszeíró is megy. Nemsokára.
csoka2000
2022. augusztus 11. 21:02
Hát Marcika! Te meg egy fasz brüsszeli csicska lettél! Szerinted van különbség? Szegény Lovas István látott benned valamit, de gyorsan kigyógyult belőled ő is. Hazaáruló faszkalap vagy és snitt!
nuknuk
2022. augusztus 11. 18:26
Gyöngyösi és Jakab. Egyik takony másik fos vagy fordítva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik