Leigázná Európát a csecsen Ahmat-hadosztály parancsnoka

2022. július 7. 13:39
Apti Alaugyinov állítása szerint Kijev után Varsó jön.

A jelenleg Kelet-Ukrajnában harcoló Apti Alaugyinov parancsnok bejelentkezett az orosz Rosszija-1 tévécsatorna adásába, ahol hosszasan beszélt arról, hogy nemsokára teljesen elfoglalják a Donyec megyét, utána nekiindulnak Kijevnek. Az Ahmat hadosztály parancsnoka szerint, ha azzal is végeztek és teljes Ukrajnát is elfoglalták, akár Lengyelországot és/vagy Litvániát is megtámadhatják. 

Az önbizalom-hiányosnak nem nevezhető katonai vezető azt mondta, elég lesz egy szakasznyi csecsen katona Litvánia elfoglalásához. A február második felében indult katonai offenzíva óta az orosz hadseregnek a napokban sikerült egy teljes megyét, Luhanszkot elfoglalnia. 

 

Forrás: Portfolio.hu

 

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pedig azt hittem, hogy a csecsenek nem ihatnak alkoholt, ez mégis berúgott.

Manapság a különféle rangú és rendű 'orosz' idióták minden ostoba böfögése bekerül a hírekbe. Gondolom nem csak nálunk, hanem mindenütt a nyugati világban. Aztán a nagy ukránbarátok ezekre hivatkoznak, amikor az oroszok hódító szándékairól és a harmadik világháborúról vizionálnak.

Az jut erről az eszembe, hogy az iszlám világ tele van olyan imámokkal, akik folyamatosan a Nyugat megszállásáról, meghódításáról, elpusztításáról szónokolnak, ezek azonban a mi oldalunkon nem lépik át a 'hírré válás' küszöbét sem, pedig alighanem sokkal valóságosabb veszélyt jeleznek, mint az állítólagos orosz 'hódítás'.

Az orosz-ukrán háború ugyanolyan vadul dúl a "virtuális térben" mint a tényleges harcmezőn, ez tény.

Könnyen lehet. Mindkét fél vadul kampányol.

A határokhoz ma Európában senki nem mer hozzányúlni, mert abból nagy káosz születne.

Ezek ott a Kaukázus környékén ilyenek:
Eközben (Beríja) „revolverrel a kezében száguldozott a fronton, és értelmetlen parancsokat osztogatott…. Sztálint táviratokkal bombázta, amelyekben azt követelte, hogy a pánikkeltőket és a gyávákat végezzék ki. Az egyik ilyen táviratra Sztálin a következőket írta: ’Beríja elvtárs, rendben! Gondoskodjon róla, hogy Novorosszíjkszban ne maradjon élve a söpredék, haljanak meg a gazemberek.’ A mészárlásban szovjet katonák tízezrei haltak meg, 176 ezren pedig fogságba estek, mert egy dilettáns és terrorista vezette őket.”
(Jörg Baberowski: Felperzselt föld, Sztálin erőszakhatalma, Európa kiadó, 2015, 414.old.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés