A Momentum Fekete-Győr leváltásáról: Tanulási fázisban vagyunk

2022. július 6. 13:36
A párt szerint a döntés hátterében nem személyi vagy belső politikai okok állnak.

Friss közleményében a Momentum azt írta: a párt elnöksége a párt parlamenti frakciójával egyeztetve döntött úgy, hogy a párt ideális működése és hatékony munkaszervezése érdekében a tavaszi ülésszakot követően személyi cserét eszközöl a frakció élén – számolt be az Index.

A lap felidézi: Gelencsér Ferenc, a Momentum május 29-én megválasztott elnöke a párt tisztújítása után interjút adott nekik, akkor megkérdezték tőle: nem lenne célszerűbb, ha a pártelnök vezetné a képviselőcsoportot is? Gelencsér Ferenc akkor azt válaszolta,

hogy ez a kérdés nincs napirenden, és a párt elnökeként neki rengeteg dolga lesz.

A lap a frakcióvezetői posztot érintő bejelentést követően megkérdezte a Momentumtól, hogy mi változott Gelencsér Ferenc 06. 22-i álláspontja óta.

Szoros kapocsban

Válaszként a Momentum közölte: a döntés hátterében nem személyi vagy belső politikai okok, hanem hatékonysági és munkaszervezési megfontolások állnak, és az, hogy a Momentum következő kétéves építkezéséhez a legmegfelelőbb szervezeti kereteket biztosítsák.

„Közösségünk fejlődése érdekében elengedhetetlen, hogy a párt és a frakció szorosan együtt dolgozzon a közös célok elérése érdekében. El kell ismernünk, hogy tanulási fázisban vagyunk, ahol mind a korábbi, mind az új elnökségnek, mind pedig a frakció tagjainak ki kell ismernie, hogy mi a frakció és a párt működtetésének és a munka összehangolásának legmegfelelőbb módja” – olvasható a párt Indexnek küldött közleményében.

Azt is írták: az alakuló ülés és a tisztújítás óta eltelt hetek megmutatták számukra, hogy a párt irányítása és a hatékony munkaszervezés érdekében

az a célravezető, ha a parlamenti frakció és a párt vezetése az eddigieknél szorosabban összekapcsolódik.

„Nagyon sok példa van arra, hogy egy személy tölti be a pártelnöki és a frakcióvezetői pozíciót. Gelencsér Ferenc számára nem ismeretlen terület a frakció irányítása, frakcióvezető-helyettesként eddig is részt vett ebben a munkában. A változás nem jelenti azt, hogy ezentúl minden feladatot egy személyben kell Gelencsér Ferencnek elvégeznie: elnökként a Momentum hat elnökségi tagja, frakcióvezetőként pedig a frakcióvezető-helyettesek és a frakcióigazgató segíti a munkáját” – közölte az ellenzéki párt.

Azt leszögezték, hogy Kövér László házelnök parlamenti bejelentésének a döntéshez semmi köze. Fekete-Győr András ügyét jelenleg a mentelmi bizottság vizsgálja, melynek eredménye őszre várható. Az ellenzéki politikust hivatalos személy elleni erőszakkal vádolják, egy 2018-as, Kossuth téri tüntetésen egy lila füstszóró eszközt – saját állítása szerint – „ejtett” két rendőrsorfal közé.

Fotó: MTI Fotó: Mónus Márton 

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hantázni már jól tudtok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés