Újabb botrányba keveredett Perintfalvi Rita

2022. július 4. 7:18

Janó-Veilandics Franciska
Vasárnap
Hogyan lehetne hiteles teológus az, aki politikai okok miatt kilép a saját egyházából.

„A kicsit sem problémamentes idézőjeles teológust, Perintfalvi Ritát feljelentette a Magyar Katolikus Püspöki Kar a grazi megyés püspöknél. Perintfalvi Rita a Grazi Egyetem katolikus fakultásának tanára, így a Magyar Katolikus Püspöki Kar a grazi megyés püspöknél kérte a büntetését. A felháborodást az idézőjeles teológus a magyar egyházakkal szemben megfogalmazott kritikája váltotta ki, amely csupán enyhén szólva kritika, az ellenérzést kiváltott két (egy, kettő) Facebook-bejegyzés ugyanis inkább gyűlöletkeltés, mint vélemény.

Perintfalvi Rita kollaboránsnak nevezte az egyházat, egyrészt a magyar katolikus egyházból való kilépésre buzdította a híveket, másrészt Magyarország keresztre feszítésének nevezte az április 3-i választási eredményeket, mindezt pusztán Orbán Viktor elleni utálata miatt. Persze az üggyel kapcsolatban az idézőjeles teológus hosszú prédikációban fejtette ki, mekkora áldozata ő az ügynek, és ennek ellenére – a beszélgetés részleteit nem közölve – úgy véli, a renoméja csak növekedett a grazi megyés püspökkel való találkozás után.

Ugyan kérdéses, hogyan lehet továbbra is hiteles teológus az, aki politikai okok miatt kilép a saját egyházából, és kicsit sincs szégyenérzete amiatt, hogy a választókat csőcseléknek nevezte. Ugyanis tipikus „ellenzékvezér” meglátás alapján, szerinte tavasszal a megvezetett nép Barabást kiáltott, de ennek mélységébe már bele se mennék, hogy valaki Orbán Viktort Barabáshoz hasonlítsa, esetleg Márki-Zay Pétert pedig jézusi magasságokba emelné, a Fidesz–KDNP nyílt támogatását pedig égbekiáltó bűnnek nevezze. Én nem tudom, Perintfalvi Rita szemére milyen hályog borult az elmúlt években, valamint mit csinált 2006 őszén, és kinek szurkolt a rendőrterror elleni tiltakozások alatt, de minden bizonnyal az ördögnek.”

Kép forrása: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Perintfalvi a Sátán házicselédje. Ez világosan látszik minden facebook írásában, és ahogyan eltűnteti az alája írt számára negatív commenteket.
Meg azok az idétlen túlzottszámú emolik, egy infantilis személyiségre vallanak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés