Soros György újra támad – célkeresztben a spanyol nyelvű amerikai média

2022. június 28. 20:44

Az igazságszolgáltatás és az oktatás rendszerének feldúlása után Soros ráfordult az USA spanyol ajkú lakosságának politikai befolyásolására – fogalmaz a The American Conservative szerzője.

2022. június 28. 20:44
null

Az igazságszolgáltatás és az oktatás rendszerének megváltoztatásában dollármilliókkal elért sikerei után a tőzsdespekuláns ráfordult az Egyesült Államok spanyol ajkú lakosságának politikai befolyásolására – olvasható a The American Conservative elemzésében. A szerző szerint az újabb média-térhódítási kísérlet egyike a Biden-adminisztráció félidejében minden téren vesztésre álló demokrata párti kormányzat kétségbeesett lépéseinek.

Soros György szakértője annak, miként lehet lassan, de biztosan politikai változásokat elérni az Egyesült Államokban – írja a The American Conservative. A cikk szerzője, Edgar Beltrán venezuelai újságíró, az El American szerkesztője szerint a tőzsdespekuláns milliárdos az elmúlt évtizedben több politikai misszióját is sikerre vitte:

elsőként a büntető igazságszolgáltatás rendszerének progresszív reformját tűzte ki célul,

amelynek érdekében még csak nem is kellett korrumpálnia, illetve dollármilliókkal kitömnie a kongresszusi képviselők zsebét. Elég volt befolyást szereznie a városirányítás jogi központjaiba, azaz csendben befolyatnia „adományait” néhány tucat metropolisz körzeti ügyészi hivatalába.

Néhány évvel később az oktatási rendszer felbolygatása került terítékre

– mutat rá a szerző. Mint írja, Soros ekkor civil szervezetekbe és agytrösztökbe ölt bele milliókat, amelyek aztán megkerülhetetlen tanácsadó testületként hangolták át politikai érdekeiknek megfelelően a helyi iskolai bizottságokat.

„Úgy fest, Soros György máris új célpontot talált: a spanyol nyelvű amerikai médiát” – hívja fel a figyelmet Beltrán. Szerinte a demokraták bölcsen teszik, ha aggódnak a spanyol ajkú szavazók miatt. A YouGov felmérése szerint ugyanis egy újabb esetleges Trump vagy Biden választáson a spanyol ajkúak 38 százaléka szavazna Trumpra, míg Bidenre csak 29 százalékuk adná le a voksát. A Quinnipiac közvélemény-kutatása szerint a spanyol ajkúaknak csupán a negyede elégedett Biden elnöki teljesítményével. 

„Nagy dobás”

A cikk szerint javarészt Soros György, illetve a Soros Fund Management befektetési társasághoz kapcsolódó Lakestar Finance befektetési vállalkozás finanszírozta a 80 millió indulótőkével nemrég felállt Latino Media Networköt, amelyet két demokrata párti ügynök, az Obama-kormányzatban, valamint Hillary Clinton elnökválasztási kampányában is megfordult Jess Morales Rocketto és Stephanie Valencia irányít. A cikk szerzője leszögezi: 

Nagy dobással kezdték: 60 millió dollárért megvásároltak a Televisa-Univisiontól 18 spanyol nyelvű rádióállomást az Egyesült Államok legnagyobb spanyol ajkú lakosságával rendelkező nagyvárosaiban:

Los Angelesben, New Yorkban, Miamiban, Houstonban, Dallasban és San Antonióban. Soros médiacsoportja így az ország spanyol ajkú lakosságának egyharmadához jut el.

Nyitókép: AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Innogreen23
2022. június 29. 18:02
Tudom hogy nem egy személyen múlik. Ha kipusztul ez a bélféreg, egy másodpercen belül itt lesz az utódja, de azért annyira jó lenne már a föld alatt tudnibezt a vén kártékony mocsok állatot.
fado
2022. június 29. 05:07
Soroszsoldosok mindenhol ott vannak a világban. Pusztító tevékenységükkel találkozhatunk hazánkban is csak nézzük meg pl a Momentumot
budapesti
2022. június 29. 01:49
Ma a világon a demokráciát a leginkább az amerikai Demokrata Párt fenyegeti. http://keresztenyszocialis.blogspot.com/2021/10/ma-demokraciat-vilagon-leginkabb-az.html?view=magazine
Megtalálta
2022. június 29. 00:21
Miért nem döglik már meg ez a vén, rothadó szardarab?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik