Egy 29 éves férfi győzött a kislányok között egy női gördeszka bajnokságban Amerikában

2022. június 28. 18:53
A döntő hat versenyzője közül négyen 18 év alattiak voltak.

A V4NA tájékoztatása szerint egy férfinak született transznemű elindulhatott a New York-i gördeszkaverseny női számában. A 29 éves Ricci Tres természetesen könnyen legyőzte ellenfeleit és hazavihette az 500 dolláros pénznyereményt. Az ellenfelei nagyrészt még csak kislányok voltak, akiknek esélyük sem volt felvenni a versenyt a 29 éves férfival. A második helyezett például egy 13 éves lány lett, a harmadik helyezett pedig egy 16 éves tinédzser. A döntő hat versenyzője közül négyen 18 év alattiak voltak, a legfiatalabb versenyző, az ötödik helyezett Juri Iikura pedig mindössze 10 éves volt. Egy női gördeszkás versenyző, Taylor Silvermann számolt be az esetről a Twitteren.

 

 

Néhány hete Silvermann is megtapasztalhatta, hogy milyen az, amikor egy bajnokság szervezői megengedik a férfinak született transz versenyzőknek, hogy ellenük mérkőzzenek meg. Egy Lilian Gallagher nevű transznemű sportoló anélkül győzte le a teljes női mezőnyt, hogy megerőltette volna magát, így összesen ötezer euró pénznyereményt vihetett haza. Silvermann pedig ezt nem hagyta szó nélkül, az Instagram oldalán fakadt ki a történtek miatt.

„1000 dollárt kapott a selejtezőben, 3000 dollárt a döntőben, és 1000 dollárt a legjobb trükkért. Ez összesen 5000 dollárt tett ki a női sportolóknak szánt pénzdíjból. Én 1000 dollárt kaptam a selejtezőben és 1750 dollárt a második helyért, tehát összesen 2750 dollárt. A harmadik helyezett lány 750 dollárt kapott. Az a lány, aki 1000 dollárt érdemelt volna a legjobb trükkért, semmit sem kapott, azzal együtt, aki a harmadik lett volna” – írta a gördeszkás lány a bejegyzésben, majd mindezt el is küldte egy levélben a szervezőknek.

Silverman számos alkalommal felszólalt a közösségi médiában azzal kapcsolatban, hogy biológiai férfiak versengenek a nőkkel.

 

Nyitókép: Twitter

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés