Zelenszkij a koronavírus-járványhoz hasonlította az Ukrajnában zajló orosz inváziót

2022. június 9. 22:01
Az ukrán hadsereg egyelőre nem hátrált meg a Szeverodonyeckben, de Oroszország folyamatos légicsapásokkal nehezíti a védők dolgát.

A koronavírus-járványhoz hasonlította az Ukrajnában zajló orosz inváziót Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki a külföldről kapott fegyvereket és az oroszokkal szemben bevezetett szankciókat a betegséget kordában tartó vakcinákkal azonosította.

Az ukrán elnök ismét segítséget kért a nyugati országoktól, mert elmondása szerint 

az ukrán hadsereg haldoklik a csatatéren”.

Zelenszkij arra figyelmeztetett, hogy a Szeverodonyeckért folytatott harc eldöntheti az egész Donbász sorsát – adta hírül a Guardian.

Az ukrán hadsereg egyelőre nem hátrált meg a városban, de Oroszország folyamatos légicsapásokkal nehezíti a védők dolgát.

Nyitókép: AFP

Összesen 185 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ukrán hadsereg haldoklik, de tiltott számukra a meghátrálás a Donbaszban.

Elenszkij egy önző rohadék féreg.

És egyébként ez felmerült már mások fejében.

Scott Ritter egyik interjújában azt elemezgette, hogy vajon az oroszok miért nem próbálták meg likvidálni Zelenszkijt. A nyugatmajmolók szerint nyilván azért, mert az oroszoknak fogalmuk sincs semmiről.

Ellenben Ritter részéről elhangzott olyan gondolat, hogy az oroszok talán szándékosan nem is próbálták likvidálni Zelenszkijt, mert ha majd Ukrajnát lenyomják, és békediktátumokat adnak az ukránoknak, Zelenszkij, akit a nyugat hőssé emelt fel, majd jól jön, mint aki ezeket aláírja. Az ő személye fogja legitimálni a békediktátum feltételeit.

Csakhogy közben változott a helyzet. Zelenszkij egyre kevésbé tűnik olyannak, mint akinek érdemi ráhatása van a dolgok menetére. Ha az ukránok üzembe helyezik a nagyobb hatótávolságú NATO tüzérségi fegyvereket, az oroszok valószínűleg meg fogják torolni ezeket a veszteségeiket. Például azzal, hogy likvidálják Zelenszkijt. Vagy az ukrán parlamentet, amely a mai napig is ülésezik Kijevben, lényegében ellenzék nélkül, hiszen azokat Zelenszkij betiltotta.

Eutanázia, esetleg? Egy fehér zászló kell hozzá.

Milyen ellenérveid vannak?

Az EU, ha érdekei úgy kívánják, mindent morális alapokra helyez, de most, egy háború esetén egyetlen lépést nem tesz a morálisan leginkább kötelességnek tekinthető béketeremtés felé. Helyette az EU lakosság morális kötelezettségének tekintenék, hogy saját sorsrontása árán is álljon az amerikai érdekeket szolgáló háború pártjára, azt támogassa, mindegy, mibe kerül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés