A nosztalgiába burkolózó liberális szubkultúra tagjai siratják az ifjúkorukat

2022. május 16. 11:11

Belevénültek a lázadó pózba, ami teljesen testidegen már harminc éve.

2022. május 16. 11:11
null
Megadja Gábor
Megadja Gábor
Facebook

„Mindig megdöbbenek azon, hogy akik a leginkább kritikusnak, formabontónak, eredetinek gondolják magukat, a leginkább földszintes közhelyeket képesek eredeti gondolatként elkönyvelni. Például: lehetnénk akár Csehország is. Hú, bazmeg, Csehország! Bárcsak Csehország lennénk! Ezt képes szülni az értelmiség? Egy nagyon szűk, nosztalgikus, harminc évvel ezelőtti érzületeibe szerelmes csoportosuláson kívül ki az anyám gondol ilyesmire? Ez esetben pedig Mucsának (és a Földművészeti Egyetemnek) igaza van, semmi szükségünk értelmiségre.

Aztán van az is, hogy Orbán tényleg elhitte, hogy vezetni tudná az Egyesült Államokat. Ehhez képest az Egyesült Államokat ma Anti bácsi vezeti, aki megijed a húsvéti nyuszitól, összetéveszti Ukrajnát Magyarországgal és Iránnal, valamint a képzeletbeli barátaival fog kezet. Micsoda minőségi különbség, miket nem gondol ez az Orbán!

A rendszerváltoztatás óta eltelt időszakban mindössze az derült ki, hogy egy liberális szubkultúra mégsem tudja irányítani az egész országot. Pech. Közben a világ nagyon más lett, a »Nyugat« délibábos varázsa is megszűnt létezni, a magyarok önbizalma nőni kezdett, és már nem csak a liberális szubkultúra kiváltságos tagjai tudnak hétvégente sztéket zabálni. Ez fáj nekik kurvára. Ezek a privilégiumok már nincsenek meg nekik, és a sztékzabáláshoz nem kötelező tartozék a mocskosul unalmas liberális dogmák emésztés nélküli ismételgetése, hogy a sztéket osztogatók hajlandóak legyenek a delikvenst odaültetni az asztalhoz.

A »parasztok« győztek, »Mucsa« győzött. Köszönik, jól elvannak, miközben a nosztalgiába burkolózó liberális szubkultúra tagjai siratják az ifjúkorukat. Belevénültek a lázadó pózba, ami teljesen testidegen már harminc éve, és ami ma már vagy komikus, vagy tökéletesen jelentéktelen. Empatikusabb pillanataimban (ezekből kevés van) még talán sajnálom is őket.”

Nyitóképünk illusztráció. Részlet az „Élni hívlak” című kampánydalból. Fotó: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. május 17. 12:38
Nem csak a "liberálisok" nosztalgiáznak hanem a vérvörös csillagosok is meg a földalatti mozgalmas partizán patkány paraziták is... /"régi szép idők" amikor még szabadon lehetett lőni a dobtárasainkkal a fegyvertelen emberek közé! had pusztuljona a DEMOKRATIKUS NÉP! MERT MIT KÉPZELNEK EZEK..."/
balbako_
2022. május 17. 06:47
Ők azok, akik Demszkyvel, Harasztival együtt - és a '68-as nyugati hőzöngőkkel karöltve - kokettáltak a maoizmussal, balról akarták előzni Kádárt.
ohassa
2022. május 17. 05:52
1. ahol a liberalizmus szubkultúra, nem mainstream, ott baj van - szabadság nélkül nincs demokrácia 2. a magyar politikai grund legidősebb alakulata a Fiatal Demokraták Szövetsége, 30 éve vannak belebetonozódva a hatalom csúcsaiba - csak közben kiégtek, leépültek, és illibernyák despoták lettek a fijjug 3. Amikor Kötsén (vagy a birkamenet 1. sorában) felvonul az "értelmiségi holdudvar" - marischka néni, rákai megafon, nagyferó, kudlikjúlia, bayer, bencsik verőlegények... - az látszik, tényleg nincs szükségük értelmiségre 4. a sztékzablás még mindig a polgári jólét jele - a luxusyachtozás, heligopterezés, ibizai kokózás, dubajozás már az államilag szervezett bűnözésé
bagira
2022. május 17. 00:16
Kádári figurák akik az életüket végig röhögték a megnyomorított kifosztott magyarokon viccelődtek .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik