Nézőpont Intézet: Mélyponton a baloldali pártok, a közös listájukat csak 34 százalék támogatná

2022. április 27. 8:52
Ha az ellenzéki pártok külön-külön indulnának, csak a Momentum (6 százalék) és a Demokratikus Koalíció (5 százalék) jutna be a parlamentbe – derül ki a felmérésből.

A Fidesz-KDNP továbbra is toronymagasan vezet (56 százalék), a rekord magas választási eredményt is meghaladó támogatottság az utólagos „győzteshez húzásra” utal – derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből. A baloldali közös listát ezzel szemben az aktív szavazók 34 százaléka támogatná, a Mi Hazánk Mozgalom ismét bejutna a parlamentbe (5 százalék), a Kétfarkú Kutya Párt pedig továbbra is a bejutási küszöb alatti, 3 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

Gyurcsány Ferenc pártja a legnagyobb nyertese az ellenzéki összefogásnak. A hatpárti koalíció parlamenti helyeiből a legnagyobb arányban, 26 százalékban részesült annak ellenére, hogy nem a legnépszerűbb az ellenzéki pártok körében. Ha az ellenzéki pártok külön-külön indulnának, csak a Momentum (6 százalék) és a Demokratikus Koalíció (5 százalék) jutna be a parlamentbe.

Az ellenzék korábban vezető pártjai egy most vasárnap tartott választáson csak a Gyurcsány-koalíció közös listájáról jutnának be a parlamentbe. A Jobbikot az aktív szavazók mindössze 3, a történelmi mélyponton lévő MSZP-t és az LMP-t pedig 1-1 százaléka támogatja, a Párbeszéd támogatottsága nem kimutatható. Az ellenzéki pártok támogatottsága együttesen (16 százalék) immáron nem éri el a baloldali közös lista támogatottságának felét sem, vagyis a baloldali szavazók elfordultak a baloldali pártoktól. Az aktív szavazók 5 százaléka tartja elképzelhetőnek, hogy Márki-Zay Péter pártjára szavazna, úgy, hogy más pártot nem nevezett meg, akit támogatna.

(Grafika: Nézőpont Intézet)

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Márki-Zay potenciális pártja"
:))))))))))

Amikor egy NEM IS LÉTEZŐ pártot mérnek a második legerősebb ellenzéki pártnak... zseniális. :))

Ez a szavazatok kb. egyharmada, de sebaj, lesz az még hamar egynegyed, egyötöd. Ugyanis ott folytatják, ahol el sem kezdték.

Langley még ad 6 millió dollárt a független sajtónak.
Abszolút kidobott pénz lesz az is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés