A negyedik kétharmad után más szemszögből is meg kell vizsgálnunk bizonyos kérdéseket

2022. április 10. 10:48

Ujhelyi István
Facebook
Orbán Viktor elmúlt tizenkét éves uralkodása súlyos tapasztalásokat és kérdőjeleket hagyott bennünk.

„Jóval nyitottabb és konszolidációra hajló hangot ütött meg a választások utáni nemzetközi sajtótájékoztatóján Orbán Viktor. A Fidesz miniszterelnökének elmúlt tizenkét éves uralkodása – mert szolgálatnak aligha nevezhető – súlyos tapasztalásokat és kérdőjeleket hagyott bennünk ahhoz, hogy ezt hitelesnek és komolynak vegyük; a negyedik kétharmados felhatalmazás után azonban kényszerűen és kötelezően más szemszögből is meg kell vizsgálnunk bizonyos közéleti kérdéseket. Az nem kérdés, hogy az igazságtalanság, az esélytelenség és a korrupció szükségszerű felszámolásában (így például az Európai Ügyészséghez való azonnali csatlakozásban) továbbra sem fogunk egyetérteni a kormányzattal, ebben továbbra is kérlelhetetlen ellenfelei leszünk a rezsimnek. Az Európai Parlament illetékes szakbizottságainak tagjaként – a magyar érdekek képviseletében - számos alkalommal tettem konkrét javaslatokat a kormányzat asztalára az elmúlt években, amelyekre azonban csak pökhendi elutasítás volt a válasz. Amennyiben az újonnan felálló kabinet valóban kész bármilyen változtatásra – amely kizárólag hatalmi pozícióból lehetséges -, akkor ennek bizonyítására az alábbi javaslatot teszem az ellenzéki oldal EP-képviselőjeként:

Nem kérdés, hogy a magyar nemzet elsöprő érdeke az oktatás és az egészségügy helyzetének rendezése, tudatos építése és megerősítése. Az elmúlt időszakban sokat vádoltak bennünket – a választási eredmény óta még oly dölyfős módon is – azzal, hogy nem értjük az országot, hogy nem értjük a valós problémákat, amely vélemények részben bizonyosan jogosak. Azonban az is bizonyosan téves, sőt a magyar nemzetet önbecsapó hazugság a kormányoldalon azt állítani: az egészségügy és az oktatás kezelése, irányítása az elmúlt tizenkét év sikertörténete. Mert nem az. Nagyon nem. Az egészségügyi szektorra Magyarország az uniós átlag alatt fordít a költségvetésből (ne feledjük, a covid-járványban lakosságarányosan rekordszámban haltak meg nálunk az emberek, miközben a kormánypárt egyes szereplői milliárdokat nyerészkedtek rajta), az oktatás színvonala pedig nemzetközi képesség-felmérések alapján egyértelműen kimutatható, hogy zuhanórepülésben van. Ideje a kormányzatnak is belátni, hogy tizenkét évnyi teljhatalmú lehetőséggel és felelőséggel ez bizony súlyos kudarc, amellyel szemben kötelességük lépni. Azt javaslom tehát: legyen nemzeti minimum, hogy az oktatást és az egészségügyet valódi prioritásként kezeljük!”

Nyitókép: Ujheyi István Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az elmúlt 12 évben mi volt az ellenzék mondanivalója?
Minden rossz, amit a kormány csinál.....ezt a választók nem hitték el.
Két esetben, a pandemia és a háború kapcsán konstruktívan kellett volna viselkedniük és engedni egy nemzeti minimum létrehozását. Ennek is hősiesen ellenálltak.
Évek óta hibás taktika és stratégia alapján működik az ellenzék. Ez a választás eredményében nagyon meglátszik.
Egyszerű, mint a faék a saját hibájukért a Fideszt hibáztatni.
Ez az ellenzék soha többet nem fog nyerni.
Ellenzéki szavazókkal együtt váltottunk le az ellenzéket.
Egy új szocdem párt kerestetik:-)
Újhelyi is megy a süllyesztőbe, ha letelik az ep-s mandátuma .
Röviden ennyi.


Más szempont?
Tessék!

OK. Padló. Felmosó rongy. Szennyes víz.

Pisti! Vizsgalódjatok, de miért kell ezt nekünk végig asszisztálni?
Emlékszem az olaf levélre, amivel rettenetesen beégtél:-))))

L Simonnak:
Jó szórakozást a hanyatló nyugaton,a magyar egészségügy miatt ne aggódjon,tudja az is pont ugyanúgy megy előre mint Magyarország.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés