Mi fán terem a genderideológia, és milyen gyümölcsök várhatók még erről a fáról?

2022. január 23. 15:37

Székely János
Magyar Kurír
A nyugati kultúrkört néhány évtized alatt elárasztotta egy új életszemlélet, amely a szexualitás szinte bármilyen formáját helyesnek tartja.

1. Helyzetkép

A nyugati kultúrkört néhány évtized alatt elárasztotta egy új életszemlélet, amely a szexualitás szinte bármilyen formáját helyesnek tartja, annak kiélését emberi joggá emeli, az elől minden korlátot el akar tüntetni, és nagy erővel támadja mindazokat, akik ezzel az új életszemlélettel esetleg nem értenek egyet.

Ennek az életszemléletnek az alapállításai a következők:

– A nemi identitását mindenki a saját vonzalmai, érzései alapján választhatja meg, alakíthatja ki. Ebbe senki kívülről ne szóljon bele.– A társadalom fogadja el az egyén által választott identitást, tartsa tiszteletben. E miatt őt semmilyen hátrányos megkülönböztetés, kirekesztés, megvetés nem érheti.– A választott nemi identitás érdekében bárki kérhet orvosi beavatkozást (hormonkezelés, műtétek), bizonyos feltételek mellett már gyermekkorban is.– A házassághoz és gyermekek örökbefogadásához való jogot biztosítani kell minden párnak, azonos neműeknek is.– A gyerekeket és fiatalokat kiskortól kezdve nevelni kell a toleranciára, az elfogadásra mindenfajta nemi irányultságú emberrel szemben.

Első hallásra mindez jónak és helyesnek tűnhet. Ezeknek a szépnek hangzó elveknek azonban mára olyan radikális megnyilvánulási formái jelentek meg a társadalmainkban, amelyek komoly aggodalomra adnak okot.

Hadd idézzek fel néhány tényt illetve esetet, amelyek mutatják ennek az ideológiának a mindent elárasztó jelenlétét.

Nemzetközi folyamatok

Az ENSZ különböző szervezetei, az Egyesült Államok és igen sok alapítvány azzal a feltétellel ad fejlesztési segélyeket fejlődő országoknak, ha az abortuszt ingyenessé és könnyen elérhetővé teszik minden nő számára, ha törvénybe iktatják a meleg házasságot, ha a fogamzásgátló szereket terjesztik, ha az iskolákban bevezetik a teljes szabadosságra buzdító szexuális felvilágosítást (1). Afrika püspökei több alkalommal is tiltakoztak ez ellen az ideológiai gyarmatosítás ellen.”

Nyitókép: HírTv

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet, h. nehéz, de az embernek nagyon sok mindent el kell fogadnia, nagyon sok szempontból NEM tiszta lappal indul. Jobb, ha tudomásul veszi, h. az adott batyuból kell kihozni, amit lehet.

Nyilván vannak kivételek, de a kivételek a szabályt erősítik. Mindig is voltak.

A nő és férfi, ember ugyan mindkettő, de más. Általánosan más sorsra vannak predesztinálva. Jobb, ha a nevelés ezt tudomásul veszi és erre nevel, nem a kibúvókra és kivételekre.

Tudomásul kell venni, h. a gyermeket, a folytatódást, két ember, a férfi és nő folytatódását férfiban, vagy nőben, az anya hordja ki, a szoptatásnál még jobbat nem találtak ki, nagyon sokáig az anya nélkülözhetetlen a közvetlenül a gyerekkel töltött időben. NEM lehet, illúzió, munkahelyen, a gyerek ellátása mellett ugyanazt várni férfitől és nőtől. Lehetséges, persze, h. a gyerek ellátását minél előbb kiveszik a családból, nagyon-nagyon sok pénz kell ahhoz, h. a gyerek ne sérüljön egy falanszterben.

Láttam kisfiú tehetetlenül zokogni az óvoda padján. Láttam kiskamaszt, aki nem bírta nézni a testvére hosszú óvodai délutánját és inkább hazahozta. A kisgyerek, kisgyerekek saját mamát, saját testvért, saját otthont, közös étkezést igényelnének.

A magyar óvoda jó, a kis iskolásoknak jutó ellátás valami egészen más, mint amire a gyerekeknek szüksége lenne.

Kedves barátnőm kisfia az ablakban várta a szülei hazaérkezését és a régi buszbérleteikből kivett fényképeiket nézegette közben.

Szerintem sokkal érdekesebb egy másik neművel szövetkezni egy hosszú életre. Nagyon unalmas lenne egy ugyanolyannal, akivel ráadásul saját gyermekeink sem lehetnének. A saját, az mégiscsak más...

Fából vaskarika, feje tetejére állított világ.

1. A gender-ideológia NEM vitán felülálló fogalmi konstrukció amiről pedig azt állítja, hogy vitán felül álló módon érvényes. 2. A gender-ideológia eleve nem hajlandó megfontolni azt a tényt, hogy a saját önabszolutizáló-feltétlen önértelemezésében már isten-tapasztalat tárul fel, tehát az ideológiáját KÖTELES volna az Isten parancsolatához mérnie.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés