Miklósa Erika Kodály Esti dalával avatta fel a Magyar Zene Házát

2022. január 22. 16:54
Pár órára mindenki gyereknek érezheti magát – mondja Miklósa Erika operaénekes, aki az avató ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnökkel és feleségével együtt járta be a ma megnyílt Magyar Zene Házát. Bogányi Gergely, Gertler Teó és Szakcsi Lakatos Béla is fellépett a ünnepélyes avatón.

„Olyan csoda élmény volt, hogy erre a pár órára mindenki gyereknek érezhette magát” – mondja Miklósa Erika opera énekesnő a ma megnyílt Magyar Zene Háza átadásáról. „Csupa csillogó szemeket láttam magam körül, ahogy a jelenlévő meghívottak próbálgatták az interaktív kiállítás darabjait. Marton Évával együtt ujjongtunk!”– meséli.

A Kossuth-díjas énekesnő zegzugos élményözönként írja le a múzeumot, amelyet Orbán Viktor miniszterelnökkel és feleségével, valamint Baán Lászlóval együtt járt be a megnyitón. A látvány és a tartalom tekintetében is lenyűgöző intézmény, páratlan ismeretterjesztő programmal – fogalmaz.

A kislányom volt a legfiatalabb meghívott, rajta lehetett lemérni, mekkora élmény ez a gyerekeknek”

– meséli a művésznő. Mint mondja, az állandó kiállításon páratlan zenei időutazáson vehetünk részt, melyre egy példa: az Erdő varázsa teremben sámándobokkal lehet "előcsalogatni" a csodaszarvast: mindenki lelkesen próbálta ki az ősi hangszert.

Miklósa Erika a megnyitón Kodály Esti dal című művét adta elő a nyíregyházi Cantemus kórus kíséretében. „Megtisztelő feladat egy ilyen eseményen énekelni, pláne az egyik legszebb magyar kórusművet! Sokan meg is könnyezték” – mondja az énekesnő. Az avatási ünnepségen mások mellett  Bogányi Gergely és Szakcsi Lakatos Béla zenélt.

 

 

 

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

opera énekesnő.

Ha már a Mandinál nincs szerkesztő, akkor ezt helyesebben így kellett volna leírni:

opera énekes nő

Mint pl. a Mandinál

új ságíró

:-(

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés