Kiosztotta az ellenzéket az ismert baloldali szociológus

2022. január 17. 15:45
Lehet szórakozni a csirkefarháton, csak hát az emberek több mint 20 százalékának ez az egyetlen húsétele – bírálta Márki-Zay Péter vasárnapi kijelentését Szalai Erzsébet a Facebookon.

„Lehet szórakozni a csirkefarháton, csak hát az emberek több mint 20 százalékának ez az egyetlen húsétele. És nekik bizony néhány forint is számit. És ez majd a választási eredményeken is látszódni fog...” – véli Szalai Erzsébet, nemzetközi téren is ismert szociológus, akadémikus.

„Ha lehet kérni, kicsit több empátiát az ellenzék részéről, különösen a baloldalon. Farhátozás helyett az emberek számára is érthető szociális üzenetek és ígéretek kellenének, nem pedig a szegényeken való gúnyolódás...” – írta posztjában a szakember. 

Fotó: PRIVÁT HÚSFELDOLGOZÓ KFT.

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem értem, mi a baj a csirkefarháttal. Húslevesbe nem csirkemellet szoktunk tenni, hanem pl. aprólékot. Nyilván nem csirkefarhátból csinálunk sülteket, de attól még hasznos alapanyag a "nemszegényeknek" is.

Szerintem ez benne van a fidesz választási kampányában. Az O1G-re
építenek. Miután az ellenzék beégette a népbe az O1G-t, nem tehetnek
mást, mint azt, hogy megtámadnak MINDEN kormányzatiintézkedést.
A hasznosakat/népszerűeket egyaránt. Rendkívül kontraproduktív ez a
kommunikáció, a szociológus asszony erre világított rá.

Vagyis az O1G visszanyal.

Természetesen Szalai is hazudik.
De valóban, annyiban igaza van, hogy még ebben (az egyébként hazug: nincs ekkora szegénység Magyatországon, illetve jelentősen csökkent a mélyszegénységben élők száma 2010-hez képest) keretben is képesek voltak a baloldali politikusok megsérteni a szegényeket.

KSH:
https://www.ksh.hu/stadat?them..
Azon belül:
https://www.ksh.hu/stadat_file..

A kedvenc aktualitásom belőle, hogy "piros volt a paradicsom, nem sárga, Magyarország előre le megy, nem hátra"
Paradicsom fogyasztása a legalsó decilisben: 2010-ben 1,9 Kg, 2020-ban 5,6 Kg.

A baloldal mindig lenézte a kisembert. Akkor különösen, ha érdekében szónokolt. A kisember érv csak a soha ki nem érdemelt hatalomért kellett.

A húsz százalékon érdemes lenne vitatkozni, a többivel egyetértek.
Múlt héten, amikor a Tesco húsos pultnál álltam sorba, éppen senki nem vett csirke far-hátat. Csak én, de mi abból szeretjük a levest:-)
Vicces, de olyan büszkén kértem egy kilót:-))))))

Én pl. igen. A legfinomabb része a csirkének.

Az ATV-s Ötben Ceglédi és Hont a fejüket fogták, hogy ilyen inkompetens az ellenzék. Ugye ott mindenki inkább lerágná a saját kezét, mintsem hogy Orbánra szavazzanak, szóval ezt azt jelenti, hogy a baloldali szimpatizánsok közül aki egy kicsit is mer gondolkodni, az látja, hogy a baloldalt dilettáns barmok vezetik - és a bizonytalanokat egyértelműen eltaszítják.

Hasznos, amit idelinkeltél, de arra nem válaszol, hogy a szociológus honnan veszi, hogy a csirkefarhát az emberek több mint 20 százalékának ez az egyetlen húsétele. Ugyanis a statisztikában csak a baromfihús kategória szerepel (nincs megbontva olyanokra mint csirkemell, csirkefarhát, ...).

Nem az újságíró mondta, hanem a baloldali szociológus.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés