Kaczynski: Németországban a médiaszabadság csupán fikció

2021. december 28. 8:41
A lengyel miniszterelnök-helyettes arról is beszélt, hogy habár Orbán Viktornak mindig más volt a véleménye Oroszországról, a magyar kormányfő hű szövetségese Lengyelországnak.

A Wpolityce  lengyel portál készített interjút Jaroslaw Kaczynskivel, amelyben a miniszterelnök-helyettes arra a kérdésre, hogy a „Lex TVN”-t  nem tartja-e az első lépésnek a magyar modell felé, ahol szerintük „megszabadulnak a független szerkesztőségektől”, így válaszolt:

„Lengyelországban nem lesz ilyen modell. Magyarországon sem látom ezt, bár az ottani hatóságoknak kétségtelenül erősebb a pozíciója a médiában, mint Lengyelországban, bár messze nem annyira, mint Németországban, ahol a médiaszabadság csupán fikció. Mi csak azzal foglalkozunk, hogy rend legyen. Tökéletesen tudom, hogy a TVN kormányellenes
marad” 

Orbán Viktor hű szövetséges

Kaczynskit Orbán Viktor Oroszország-politikájáról és az európai jobboldal vezetőivel való varsói találkozóról is kérdezték. A politikus kifejtette:

Orbánnak mindig más volt a véleménye Oroszországról, és ezt a magyar miniszterelnök sohasem rejtette véka alá.

„Ez számunkra nem meglepetés, ami nem változtat azon a tényen, hogy Orbán hűséges szövetséges maradt” – jelentette ki
a lengyel politikus. A PiS elnöke Marine Le Pen francia politikus szavaira utalva, aki szerint Ukrajna az orosz befolyás övezetében van, kifejtette:

„Radikálisan elutasítom a véleményét, de ha Nyugat-Európában akarunk beszélni, akkor nem csak azokkal beszélhetünk, akikkel száz százalékban egyetértünk. Röviden: a politikát a való világban kell kialakítanunk, és meg kell védenünk azt, ami a
legalapvetőbb”
– tette hozzá a pártelnök.

Nyitókép: Jaap Arriens / NurPhoto / AFP 

Összesen 160 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

'56-ban a magyarok fegyveresen szembe szálltak az oroszokkal. Jogunk van bizonyos kérdésekben megegyezni is velük.

Vesd össze, hogy mikor mondta ezt Orbán azzal, hogy mivé lett azóta a nyugat. Vesd össze azzal, milyen változások mentek végbe a világban.

Bölcs, józan szavak, realisztikus politikai mérlegelés! A német sajtószabadság valóban nem létezik: ottani ismerőseim is jelzik ezt, de itt legutóbb a Mandin nyilatkozó FDP politikus is utalt rá, hogy pl. Orbánnak nem lehet jó sajtója.

Állítólag. Szerintem ha minden tiszta és világos lehetett volna, az oroszok átadják a fekete dobozt.
Nem volt ott semmi reális, csak a rettenetes tragédia, a kapcsolódó ponttal együtt, mert az nem volt elég.

Minden hónap 10-e körül, szombaton, a teljes mai jobboldali vezetés részvételével van esti gyászmise Varsóban az elhunytakért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés