Donáth Anna: Az elmúlt egy hónapot kidobta az ellenzék az ablakon

2021. november 23. 12:52
Márki-Zay Péter migránsozásával elvi szinten sem tud azonosulni, és pártja nem fog asszisztálni az uszító, gyűlöletkeltő kampányhoz – fogalmazott a Momentum új elnöke.

Donáth Annát választották meg a Momentum új elnökévé, miután Fekete-Győr András az előválasztáson utolsó helyezést ért el, és leváltották a párt éléről. Ebből az apropóból készített a politikussal interjút a Telex, amelyben az egyik fő téma az ellenzék jelenlegi helyzete. 

Az elmúlt egy hónapot kidobta az ellenzék az ablakon. Egy hónapja arra vár mindenki, hogy Márki-Zay Péter kitalálja, hogyan álljon össze a közös csapat”

– fogalmazott Donáth, hozzátéve, hogy szerint sokkal fontosabb lenne „végre a választóinkkal beszélni”. Hozzátette: „nekünk ez most a feladatunk, nem pedig az, hogy pozíciókon vitatkozzunk.”

Akadozik a gépezet

A Momentum új elnöke szerint az előválasztás után „mintha a pártok kicsit azt gondolnák innentől kezdve, hogy már nem őket nyomja a felelősség súlya”. Márki-Zay Péter eddigi kampányáról – melyben nagy hangsúlyt kap a migráció – is kifejtette álláspontját Donáth Anna, mint fogalmazott, „én hibának tartom azt, hogy a Fidesz szókészletével és ellenségképekkel kezdünk el mi is hadakozni, ahelyett, hogy a valós problémákról beszélnénk”.

Az EP-képviselő azt is elmondta Márki-Zay migrációval kapcsolatos megszólalásairól, hogy „az embereket nem ez érdekli, hanem a saját mindennapi megélhetésük és problémáik”. Leszögezte:

én nagyon nem szeretném, ha a közös kampány uszításon és gyűlöletkeltésen alapulna”.

A Momentum azt is elmondta Márki-Zay Péterről, hogy meglátása szerint a hódmezővásárhelyi polgármester „rengeteg populista üzenettel operál”. 

Nyitókép: MTI/Momentum

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az első vezető, aki megszólal az elszabadult makizay nyilatkozataival kapcsolatban.
A többiek hagyják, hadd fusson a szakadékba. 6 kicsi indiánból mennyi marad?

Összefogááááás!
Előválasztáááás!

"én nagyon nem szeretném, ha a közös kampány uszításon és gyűlöletkeltésen alapulna"

A moslékkampány uszításon és gyűlöletkeltésen alapul. Pont. Évek óta.

Ja, ez nagyon igaz. :))))
A Momentum volt az első párt, amely már az előválasztás során beállt Márki-Zay mögé.

Egyék meg, amit főztek.

"az embereket nem ez érdekli, hanem a saját mindennapi megélhetésük és problémáik"

Annácska, nem teljesen jó a helyzetértékelésed. Márki-Zay Péter igenis foglalkozott az emberek mindennapi megélhetési problémáival.

Elmondta, hogy a rezsicsökkentést nagyon károsnak tartja. Elmondta, hogy a benzinárfixálást rossznak tartja. Elmondta, hogyha valakinek gondot okoznak a rezsiköltségek, akkor az fogyasszon kevesebbet, meg térjen át megújulókra!

Ezek az átlagember számára is elég világos üzenetek.

Gyors köpönyeg váltás és futás a közösen meglékelt süllyedő hajóról... igazi európér demokrata magatartás. Jurovácská ángyálká hogy ván?

Amit MZP eddig csinált, az jóvétehetetlen: képtelen volt egységet teremtő vezetőként fellépni, egy hónapja ámokfutást végez. Lehet, hogy most a hat párt rárittyent, de akkor meg a fanatikus követői nem mennek szavazni.

Donáth Anna ilyeneket hazudozott arcátlanul a Telexnek:
"Magyarországon szociális válság van. Ez nem elvi-ideológiai kérdés, hanem ténykérdés: az ország egyik fele egzisztenciális kiszolgáltatottságban él, tömegek vannak, akik számára még a mosógépük elromlása is teljes eladósodáshoz vezethet."
A valóság megismerésére Donáth Anna gátlástalan hazudozásánál sokkal alkalmasabb az Európai Unióban bevezetett egységes mutatószám erre: a szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek aránya. A közös európai mutatószám amellett, hogy összehasonlíthatóvá teszi az egyes tagországok helyzetét, több olyan szegénységi szempontot vizsgál, amelyek a jövedelmi depriváltság bevett mutatói a társadalompolitikában.
Az Európai Unió vizsgálta azok arányát, akik az alábbi kategóriákba esnek:
Relatív jövedelmi szegénység
Súlyos anyagi depriváció
Nagyon alacsony munkaintenzitás
Szegénység vagy kirekesztés kockázata
Az adatok alapján Magyarországon mind a négy kategóriában a helyzet 2010-2019 között jelentősen javult.
A Világgazdaság 2021.02.23 számában olvasható:
"Magyarország a szegénységi mutatókat tekintve nemzetközi összehasonlításban is jól vizsgázik (itt a 2018-as adatokat tudjuk összevetni). A szegénység kockázatának kitettek aránya 2010-ben még bőven az uniós átlag felett volt, ám 12 százalékpontos csökkenéssel bőven ez alá került 2018-ban (miközben a mutató az EU egészében is javult valamelyest)."

Rajtam nem múlik. Bojkottáld!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés