Márki-Zay: Így fogom legyőzni Orbánt a választáson

2021. november 8. 10:08
Egy olasz lapnak adott interjúban az ellenzék miniszterelnök-jelöltje arról beszélt: a magyar politika tele van gyűlöletbeszéddel, Orbán Viktor pedig csak hazugságokat terjeszt.

Márki-Zay Péter interjút adott a Repubblica.it-nek, amelyben a választások kapcsán beszélt a terveiről. Az ellenzék minszterelnök-jelöltje szerint a miniszterelnöknek csökken a támogatottsága.

„A Covid által, a járvány elleni küzdelem hatékonyságának hiánya miatt megtizedelt idősebb generáció szavaz Orbánra, nem pedig a fiatal tehetségek” – vélte.

Márki-Zay szerint Orbán Viktor csak hazugságokat terjeszt

Márki-Zay szerint a magyar politikai vita évtizedek óta tele van gyűlöletbeszéddel, a kormányfő pedig csak hazugságokat terjeszt a médiában. Elmondta: szükség van a migráció ellenőrzésére, de nem úgy, ahogy Orbán teszi, hanem Európával együtt. A nemzetközi kapcsolatokról elmondta, hogy „az USA, Németország és Franciaország is kapcsolatban áll Moszkvával és Pekinggel, de nemzeti és nyugati érdekeket támogatnak. Orbán ennek az ellenkezőjét teszi, hátrányos és abszurd szerződéseket köt” – mondta, hozzátéve, hogy ennek véget akar vetni. A választási kampány tisztességességével kapcsolatban úgy vélte, szükség lesz nemzetközi megfigyelőkre, a médiaszabadság hiánya miatt is.

***

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

Nyitókép: Facebook

 

 

Összesen 171 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez hol szerepel a hódmezővásárhelyi polgármester munkaköri leírásában?

Amúgy az milyen már, hogy a KANDELLÁBEREZŐ, IFA-PLATÓZÓ, fideszes politikusokat rutinszetűen BEBÖRTÖNZŐ, fideszes szavazókat rutinszerűen OSTOBÁZÓ eszelős vartyog gyűlöletbeszédről...

Ez a fajta elmebeteg skizofrénia már meghaladja a Gyurcsány-félét...

Mi vaaaaan??????
Te embertársaid halálának örülsz???????????
Ez súlyos, nem kicsit, nagyon miazhogynagyonis!!!!!!!!!

A szeretet nevében gyűlöködő MZP most az olaszoknak hazudozik és rágalmaz. Győzni pedig legfeljebb csak álmaiban meg a vágygondolkodásában tud...

Kiképzett külföldi ügynök. A kifelé tett hűségnyilatkozatai a hazai kommunisták Moszkva felé tett nyelvcsapásait idézik.

Ezt a váltást kívülről diktálták. Néhány rosszul sikerült megszólalás után a külső támogatók közölhették, hogy a semmilyen Karácsony helyett egy erőszakosabb formát mutató fazont kéne az élre állítani. Gyurcsány erre jó lenne, de őt nem lehet, így jött elő a homályos múltú MZP. Vele az lehet a baj, hogy hatalmas egója miatt nehéz lehet kézben tartani, és túl sokat árul el abból, amit konzervatív keresztényként egyszerűen nem vallhat egy liberális kormányzat élén.

Már most látni kell, hogy a valódi konzervativizmus nem lehet kompatibilis az nyugatról diktált liberalizmussal. Ezt már Manfred Weber esetében is láthattuk, MZP ezt akarja előadni.

Így fogod, legyőzni Orbán Viktort: egy nagy fityiszt! Fityiszt az orrodra!

Remélem ez a százalék még sokkal lejjebb megy.

Mondhattam volna azt is, amit az unokatestvére a Parlamentben.

Márkizajnak rutinja van a fűtés, víz, villany, gáz spórolással. Íme, Márki-Zayék gyerekszobája az USA-ban. Igen, jól látják: az alagsorban rendezték be nekik. Fotó: Márki-Zay Péter

https://pestisracok.hu/wp-cont..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés