Blackout: a német katasztrófavédelem arra készíti fel az embereket, hogy mi a teendő, ha nincs fűtés

2021. november 4. 21:14
A videó a katasztrófavédelmi napot promózza, amit abból a célból szerveznek, hogy ismertessék, mit kell tenni, ha hosszú ideig nincs áram vagy fűtés.

A BBK, azaz a német katasztrófavédelem Twitteren is közzétett videója arról szól, mit kell tenni az embereknek, ha nem lesz Németországban fűtés. Mit tegyenek a németek, ha nincs fűtés, erre az esetre ad tanácsot a német katasztrófavédelem a szolgálatnak a Twitterre feltöltött videójában. A videóban egy idős nő kabátban, kesztyűben didereg a fűtetlen lakásban, majd megjelenik a felirat: mi tegyünk, ha már nem megy a fűtés? A felvételen ezt követően a nő alufóliával ragasztja le az ablakot, majd virágcserépből és mécsesekből sajátkezűleg készít fűtőtestet, amely mellett később egy fiatalabb pár is csatlakozik hozzá.

A leírás szerint sok oka lehet a „Blackoutnak”, áramkimaradásnak, mint például egy hurrikán. Németország azonban távol esik a Karib-térségtől, ahol ez a veszély mindennapos, miközben az ország története egyik legsúlyosabb energia-válságával küzd. 

 

 

 

Németországra rájár a rúd

Németországban rekordokat dönt a koronavírus negyedik hulláma is, rengeteg megbetegedést okozva. A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) adatai szerint egy nap alatt 33 949 ember szervezetében mutatták ki az új típusú koronavírust (SARS-Cov-2). Ez meghaladja a tavaly december 18-án 33 777 pozitív lelettel beállított rekordot.

A négy legnagyobb euróövezeti gazdaság közül Németország teljesítménye volt a legrosszabb, ahol nyolchavi mélypontra lassult a növekedés.

A német gazdaság teljesítményét tükröző összetett beszerzésimenedzser-index értéke 3,5 ponttal 52,0 pontra esett októberben. Franciaországban 54,7 ponttal, Olaszországban 54,2 ponttal, Spanyolországban pedig 56,2 ponttal egyaránt hathavi mélypontra csökkent a kompozit BMI – állítja a londoni Moody's hitelminősítő. 

Ebben a helyzetben a gázárak elszabadulása, az atomerőművek leállítása okozta energia-ellátási gondok, valamint az áram és fűtés árának csillagászati mértéke inkább indokolhatna egy kimaradást, mintsem egy hurrikán. 

Fotó: BBK, Twitter

 

Összesen 213 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

csak szólok, hogy már régen nincsen sajtó monopóliumotok
A közbeszéd ma már nem arról szól, amiről ti akarjátok, hogy szóljon.

De hogy te is megértsd, agyhalott: röhejes vagy. Ti ezt tudjátok kínálni az országnak: elvtelenül kiszolgálni idegen hatalmakat és hiánygazdálkodást csinálni. Ebben vagytok csak jók!

keservesen megtapasztaltátok? Azért vagy balos, mert nem akarsz dolgozni, csak másokon élősködni.

Németországban várható, hogy télen kellemetlen következményei lesznek a zöld ámokfutásnak, amely kiiktatta a rendszerből az atomerőműveket. Ez mindennél jobban példázza, hogy Hitler és Honecker után még mindig át lehet mosni a németek agyát. Várjuk meg, milyen lesz az energiaellátás helyzete az 50 atomerőművi blokkal rendelkező franciáknál és az atomerőműveket elvető németeknél.

A németek szemrebbenés nélkül megveszik majd az atomenergiával megtermelt francia elektromos energiát. Ez ugyanolyan álszent dolog, mint amikor veszélyes hulladékot sóznak más országra, vagy a környezetet károsító termelést helyezik ki másokhoz, és kihúzzák magukat, hogy tettek a környezetvédelemért.

Németország jól bezöldült.

Ha ezeket mondjuk 1982-ben megmutattuk volna az NSZK-ban... hát, néztek volna nagyokat.

A HVG tavaly januári cikke szerint, az akkori állapot az volt, hogy 17 német atomerőműből már csak 6 volt üzemben. Tehát az atomerőművek leállítása nem most kezdődik. Azt pedig kétlem, hogy 17 atomerőmű pusztán az energiaszükséglet 6%-át termelné meg. Ez még a maradék 6 erőmű esetében is kétséges.

https://hvg.hu/gazdasag/202001..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés