Véget ért a show második epizódja, életbe lép a Gyurcsány – Márki-Zay paktum

2021. október 17. 21:07

Kocsis Máté
Facebook
De vajon jobboldali-e az az ember, aki Gyurcsány Ferenc támogatásával lett polgármester?

„Életbe lép a Gyurcsány – Márki-Zay paktum. A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse. Márki-Zay nyilatkozata egyértelművé teszi, hogy Gyurcsány rajta keresztül térne vissza a hatalomba, a helyzet tehát változatlan.

Véget ért a show második epizódja. Volt minden, mint a búcsúban: sírás, trükkök, dráma, öröm, fenyegetőzés, előre- majd visszalépés, zsarolás, de inkább mégsem, csalódás, sértegetés, összeborulás. Karácsony kiesett, Márki-Zay beesett, a lényeg, hogy a show folytatódjon tovább! Kevernek-kavarnak a baloldali politikusok, szeretnének valahogy, akárhogy vagy bárhogy közelebb jutni a hatalomhoz, élükön természetesen a legerősebb párt elnökével és a következő parlament legnagyobb baloldali frakciójának főnökével, Gyurcsány Ferenccel.

Az új show legmókásabb része, hogy Márki-Zay Péteren keresztül a baloldal most jobboldali emberek szavazatát akarja megszerezni ahhoz, hogy hatalomhoz jusson. Osztottak-szoroztak, és rájöttek, hogy nincs már elég szavazó a baloldalon, ezért ráfogják Márki-Zayra, hogy jobboldali, hátha onnan tud még szerezni támogatókat.

De vajon jobboldali-e az az ember, aki Gyurcsány Ferenc támogatásával lett polgármester? Vajon jobboldali-e az az ember, aki foggal-körömmel védi Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét és őszinte szembenézésnek, kendőzetlenül őszinte beszédnek nevezi? Vajon jobboldali-e az az ember, aki szerint Jézus Krisztus baloldali volt? Vajon jobboldali-e az, aki elsők között kéredzkedett fel a baloldal parlamenti listájára?

Hosszan lehetne folytatni, egy azonban tény: Márki-Zay Péter nem jobboldali. Egy jobboldali ember ugyanis egy percig nem működik együtt Gyurcsány Ferenccel azért, hogy visszasegítse a hatalomba. Márpedig a Márki-Zay és Gyurcsány közti paktum a közös kormányzás feltétele. Márki-Zay a miniszterelnök-jelölt, de a DK-nak lesz a legnagyobb frakciója, ők választják majd meg, ők szavaznak.

Egy jobboldali ember nem vállalkozik egy adó- és rezsiemelős, családtámogatásokat elvonós baloldali program végrehajtására. Márki-Zay Péter nem jobboldali, hanem egy karrier-baloldali. Csak egy újabb karrier-baloldali. Szóval ahogy a mondás is tartja: »ha egy madár úgy jár, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az egy kacsa«.

Ha valaki a baloldalon politizál, a baloldal támogatásával politizál és a baloldal érdekében politizál akkor az egy baloldali politikus. 
Ne dőljünk be nekik! Hajrá jobboldal, hajrá Magyarország!” 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Erről van szó! MZP a baloldal által eltervezett trójai faló. Zsákbamacska. Kupa Mihály reinkarnáció.

Tanulj szövegmegértést, azután nyegléskedj.

Kocsis Máté elemez, te meg nem-elemzel. Tehát mindenki könnyen eldönti, kettőtök közül ki a bunkó-hülye.

Még Klárikát vigasztalja Fletó - elkúrták mint mindig.

Igazad van, de néha mocorog bennem a rendreutasításra való hajlam, még akkor is, ha tudom, úgysem érek el vele semmit.

Ez a sok szavazó kb alig a negyede annak, mint ami az ellenzék választási győzelméhez kellene.
Érdemes kivárni, az ellenzék elintézi MZP-t belülről.
Az biztos, hogy az összefogás szétszakadt és MZP szaggatott szét.

Alapvetően szerintem Deák jó kommunikátor.

És lássuk be, ha (és most ebbe az irányba mennek a dolgok) domesztikálható MZP, akkor tényleg annyi történt, hogy az egyértelmű "A" tervet menet közben módosítva lecserélték KamuGerit MZP-re.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés