Kétszáz fagyasztott pelét, az olasz maffia kedvenc ínyencségét foglalták le egy razzia során

2021. október 17. 17:38
A sült rágcsálókat főleg azokon a vacsorákon szolgálják fel, amelyeket az ellenségeskedő klánok kibékítése céljából tartanak.

Több mint 200 lefagyasztott pelét és ketrecben tartott élő rágcsálókat is találtak kábítószer után kutató rendőrök a dél-olaszországi Kalábriában. A sült pele a maffiavezérek kedvenc fogásának számít.

Hétvégi olasz lapértesülések szerint a 235 védett állat tetemére egy vadkenderültetvény felszámolása után bukkantak egy tanyán elrejtve a kalábriai Delianuovában. A mélyhűtött pelék elő voltak készítve eladásra és fogyasztásra. A razzián őrizetbe vettek három embert.

A sült pele mellett hozzák a legfontosabb döntéseket a keresztapák

A LIPU természetvédelmi szervezet szerint a sült pele ínyencfogásnak számít a kalábriai maffia, a Ndrangheta vezetői körében, és főleg azokon a vacsorákon szolgálják fel, amelyeket az ellenségeskedő klánok kibékítése céljából tartanak, de sült pele mellett hozzák meg a legfontosabb döntéseket is a keresztapák.

A kalábriai Aspromonte-hegységben sokan foglalkoznak orvvadászattal, a vadorzók maffiózóknak és éttermeknek adják el a befogott peléket. A Ndrangheta a legjelentősebb olasz alvilági szervezet, és ma már aktív az egész világon.

A BBC beszámolója szerint a pele ínyencségnek számított a régi Rómában is, ahol leölés előtt ketrecekben hizlalták fel az állatokat. A megnyúzott és kibelezett rágcsálókat darált sertéshússal, őrölt fenyőmaggal és fokhagymával tömték meg, majd megsütötték őket.

(MTI)

Fotó: képernyőkép, Keresztapa, 1972, Paramount, Duna Film
  

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés