Márki-Zay Péter, a politikai házasságszédelgő

2021. október 16. 21:18

Promenad 24
Promenad24
Márki-Zay Péter az elmúlt 30 év eddigi legsikeresebb politikai szélhámosa.

„A balliberális oldalnak eladta, hogy ő a csalódott fideszes, aki meg tudja szólítani a többi csalódott fideszest, márpedig nélkülük nincs kormányváltás… Azzal az aprósággal eddig senki sem foglalkozott, hogy csalódott fideszesek – legalábbis a választás szempontjából érdemi számban! – olyanok, mint a jeti vagy a Loch Ness-i szörny: sokan beszélnek róluk, de még senki sem látta őket. (A fideszes szavazók értékpreferenciái ugyanis – családtámogatás, Magyarország szuverenitása és biztonsága, megszorítások helyett pénzt a gazdaságba stb. – érvényesültek az elmúlt 12 évben.) 

Az ellenzék azonban, amely látja, hogy még a saját várakozásaikat felülmúlóan sok embert megmozgató előválasztási showműsor ellenére is kisebbségben vannak a kormányváltást akaró szavazók, bekajálták e politikai szélhámos ígéretét. Képesek voltak az addigi favoritjukat, Karácsony Gergőt is odadobni a Márki-Zay által kínált politikai piramisjátékért cserében, pedig az előbbire 7 százalékkal többen szavaztak, mint az utóbbira… (Történhet-e ilyen másutt a világon, mint a budapesti városházán?)

Az »új szavazók« ígéretéért cserében a balliberális oldal (nem is beszélve a Jobbikról), minden elvét sutba vágta, sőt az ellenzéki megmondóemberek most egymásra licitálva igyekeznek megmagyarázni a közönségüknek (és önmaguknak), hogy »a Péter gyermekfenyítéssel kapcsolatos mondatait tulajdonképpen nem is úgy kell érteni…«, »a Péter nem úgy bu*izott, hanem amúgy..«, »a Péter nem úgy értette, hogy össze kell írni a cigányokat, hanem máshogy…«, »az nem korrupció, ha a Pétert az a Jovány vállalkozó szállítja hakniról haknira, aki egyébként a Péter által vezetett városháza 100 milliós busztenderét elnyerte, az inkább a tiszták koalíciójának a támogatása…« És a többi, és a többi, napestig lehetne sorolni.

Mondhatnánk persze, hogy ez a balliberális (és a gyurcsányosított Jobbik) baja, de valójában mindannyiunké.

Ha ugyanis a valódi teljesítményt felmutatni képes politikusok helyét a szélhámosok, politikai házasságszédelgők és az önmagukba szerelmes szektavezérek veszik át, akkor a vásárhelyi hétköznapokra jellemző polgárháborús hangulat sajnos az egész országot megmérgezheti.”

Fotó: FERENC ISZA / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Be vagy tojva rendesen, mert a szerző kiváló utalásokkal-érvekkel leplezi le a piti MZP szélhámosságát. MZP már most leleplezte önmagát, s még van bő félév 2022 áprilisáig.

A cikk szerzője kitűnően, egyszerű-közérthető példákkal ábrázolja MZP álságosságát. A tippem amúgy Fegyencné győzelme, aki nagy mintavétel alapján megnyerte a közvéleménykutatást illetve a TV-vitát.

Jó cikk.
Valami érdemi érvelés a cikkel szemben?

Úgy tűnik, te sem tudod MZP-t méltatni, helyette azokat kritizálod, akik leírják, mennyi képtelenséget állít. MZP egy magányos politikai kalandor, aki egy esetleges kormányváltás esetén csak a DK és csatolt részei szavazatával lehetne miniszterelnök. Mögötte nincs más politikai erő, ezért minden ígérete hamis, mert a DK-val a háta mögött ő csak Gyurcsánynak tetsző politikát folytathat. Vagy megy a kukába, mint Medgyessy, akire szintén addig volt szükség, amíg választást lehetett vele nyerni.

MZP azért jobb ebben a színjátékban, mint Karácsony, mert személyében agresszívebb és hitelesebben keménykedik - álkeménykedik - Dobrevvel szemben. Miközben tudja, hogy nélkülük egy senki lehet csak.

Na akkor még egyszer, ha nem fogtad fel: az MZP melletti érveket nem helyettesíti, ha a róla írt cikket gyalázod, ha azon lovagolsz ki írta a cikket. Ha tudnád ki írta, akkor lennének érveid MZP mellett? Így csak azt bizonyítod, hogy nem tudsz mellette érvelni.

A te nemzeti konzervativizmusod éppen olyan álságos, mint amit MZP mutat fel, megértem a vonzódásodat.

És az miért számít, mit mond az unió? Lényeges dolgokban nincs értelmes mondanivalójuk, csak ilyesmire futja.

Igen, ha már Marki Zay lett a 2. befutó, az Orbán-fóbiások sietve, hajvesztve szavaznak le rá. De ugyanígy szavaztak volna le Karácsonyra, Jakabra, Dobrevára, ha kell.
Csak Orbán ne legyen, és ez az a kötöanyag, ami összetartja őket. Meg egy-egy remélt jövőbeli pozíció, amit már fű alatt el is kezdtek osztogatni..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés