Márki-Zay Péter: A számok alapján nem nekem kell visszalépni

2021. október 6. 10:37
Az ATV-ben reflektált a Medián kutatására Márki-Zay, amely szerint ő a második legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Mint ismeretes, az előválasztás második fordulójába Dobrev Klára mellett Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter is bejutott. A két polgármester politikai-taktikai szövetséget kötött, s arra kérték az Országos Előválasztási Bizottságot, hogy egymás mellett szerepelhessen a nevük a szavazólapon, amit az OEVB elutasított.

Közben, kijött a Medián közvéleménykutató cég kutatása, mely szerint Dobrev Klára a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt 37 százalékkal, s utána jön Márki-Zay 33, majd harmadikként Karácsony Gergely 24 százalékkal.

Ezen számok alapján nem nekem kell visszalépni, de ezt közösen kell megbeszélni”

– mondta az ATV-n Márki-Zay Péter. Szerinte azért meghatározó a Medián mérése, mert nem ők rendelték. Elmondta, hogy készül egy saját kutatásuk is, amellyel a Záveczet bízták meg.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A számok alapján (előválasztáááááás!) 20%-ot kaptál, KamuGeri 27%-ot.

MZP összevissza beszél, naponta váltogatja a nézeteit. Ha akar, ne lépjen vissza, ha akar, lépjen vissza, ha akar maradjon együtt, egy lapon az 1%-ossal. Mindegyik változat elhangzott már. Így is, úgy is súlytalan figura.

Így van. Másik cikk alá írtam:

Szerintem ha tényleg sikerül kiütni KamuGerit már a választás előtt (szerintem még mindig az a legesélyesebb opció, hogy megnyeri ah előválasztást), az igenis siker.
Egyértelmű, hogy ő volt az "A" terv, nem kell részletezni ("integratív jelölt", abszolút elfogadható mindenkinek a Moslékon belül, kívülre sem taszító, sok milliárddal felépített imázs, interjúk sora a komoly nagy nyugati lapokban stb.).
És alapvetően csak kicsit szerepelt roaszabbul a várakozásokhoz képest az első körben, a kormányoldal hatalmas ellenkampánya dacára.

Olyan mellékhatást viszont én is látok, amire avádtanúja olvtárs utal: a két flótás szernecsétlenkedése (+ előtte már Jakab) sajnos megemeli valamilyen szinten a "professzionális" Dobrevet... de szerintem alapvetően ő még mindig jobb jelölt nekünk, mint Karácsony lenne.

Nem is kérdés, veszélyes Dobrev is.
Tényleg sugároz egyfajta professzionalizmust - pláne a MZP/KamuGeri/Jakab/FeGyőr-féle flótásokhoz képest.

De összességében, stratégialag KamuGeri még veszélyesebb lenne.

MZP, múlt csütörtök óta:

1. Biztosan nem lépek vissza.
2. Visszalépek Karácsony javára 3 feltétel esetén.
3. Valamelyikünk visszalép.
4. Valamelyikünk visszalép, de mindegy is, mert tandemben indulunk.
5. Visszalépek Karácsony javára, ha ő nem lép vissza.
6. A számok alapján nem nekem kellene visszalépni.

:)))))

Karácsonyt meg közben elüti a villamos?

:)))))

Kabaré!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés