Ha Karácsony hivatalosan is kifarol Tóth Csaba mögül, akkor a DK is

2021. szeptember 25. 11:01
A Gyurcsány-párt szerint ők szavatartó politikai közösség és megbízható szövetséges, egyoldalúan szerződést nem szokásuk felmondani.

„A DK tavasszal írásbeli szerződést kötött Karácsony Gergely és Tóth Bertalan pártjával egy sor szocialista-párbeszédes politikus előválasztási támogatásáról” – kezdődik a DK sajtóirodájának a közleménye. A példaként felhozott Hiller István vagy Szabó Tímea mellett Tóth Csaba zuglói jelölt támogatása is a szerződés része volt az MSZP-Párbeszéd kérésének megfelelően, fogalmaz a dokumentum, amely azzal folytatódik, hogy a tegnapi miniszterelnök-jelölti vitán viszont Karácsony Gergely arra utalt, hogy megszünteti Tóth Csaba támogatását.

„A DK szavatartó politikai közösség és megbízható szövetséges, egyoldalúan szerződést nem szokásunk felmondani. Amennyiben Karácsony Gergely hivatalosan tájékoztatja a DK-t arról, hogy Tóth Csabát már nem tekinti a saját jelöltjének és a továbbiakban már nem kéri a DK-tól Tóth Csaba támogatását, a DK természetesen azonnal eleget tesz ennek a kérésnek” – írják, hiszen szerintük a megkötött szerződés szerint ez a normális eljárás.

„Tóth Csaba eredetileg is Karácsony Gergely és az MSZP jelöltje volt Zuglóban, nem a DK-é – ha ez a jelölés megszűnik, akkor az a részünkről automatikusan maga után vonja Tóth Csaba külső támogatásának megszüntetését is. Várjuk tehát Karácsony Gergely tájékoztatását” – fejeződik be a közlemény.

(Fotó: Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje (b) és Tóth Csaba XIV. kerületi MSZP-s országgyűlési képviselőjelölt az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok nőnap alkalmából tartott rendezvényén a Sugár üzletközpont előtt 2018. március 8-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tényleg, látta valaki őt vagy tóthbercit?
Van még olyan, hogy MSZP?

DK leütötte a magas labdát, adott egy kis kokit a sunyi KamuGerinek.

A Fegyencisták ismét dörzsöltebb gazembernek bizonyultak: legyen "nem-megbízható szövetséges" az 1%-os...

Véletlen, hogy tisztogatásnak tűnik. Ez bizony egymás torkának átharapása a hatalom esélyéért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés