Erdő Péter: Ferenc pápa nagyon pozitívan értékeli a magyar állam- és kormányfővel tartott találkozót

2021. szeptember 25. 21:55
Kiderült: a vatikáni tudósítók számára pozitív meglepetésnek számított, hogy Budapesten nem „folklorisztikus, vidéki Európát” találtak, hanem „fiatalos légkört, urbánus érzelemvilágot”.

Ahogyan korábban megírtuk, Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadta Erdő Péter bíborost. Erdő Péter köszönetet mondott a Szentatyának budapesti látogatásáért.

Ferenc pápa ismét hangsúlyozta a találkozások során szerzett kedvező élményeit és kitért a szívélyes beszélgetésre, amelyet az ország vezetőivel folytatott. A magyarországi katolikus egyház és az Európa előtt álló feladatokról szólva Ferenc pápa kiemelte a gyökerekhez, az Európai Unió alapítóinak eredeti értékeihez való visszatérés fontosságát.

Az Áder Jánossal és Orbán Viktorral tartott találkozót külön kiemelte budapesti látogatásának eseményei közül Ferenc pápa, aki elismeréssel szólt a magyarországi hívők közösségéről is – számolt be az egyházfővel tartott magánkihallgatásán elhangzottakról Erdő Péter bíboros.

A bíboros elmondta: Ferenc pápa külön kiemelte, valamint

nagyon szívélyesnek és pozitívnak” nevezte a magyar állami vezetőkkel szeptember 12-én zajlott beszélgetést.  

Nagy elismeréssel szólt a magyarországi hívők közösségéről, amely szerinte a történelem fordulatai közepette is meg tudta élni és meg tudta valósítani, hogy Jézus Krisztus kerüljön a középpontba” – mondta Erdő Péter.   

Hozzátette, a vatikáni tudósítók számára pozitív meglepetésnek számított, hogy Budapesten nem „folklorisztikus, vidéki Európát” találtak, hanem „fiatalos légkört, urbánus érzelemvilágot”.

 

(MTI/Vatican News/Mandiner) Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kb mint a Pravda a hatvanas években Los Angelesről.
Elkeserítő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés