Magyar György: Adatokat nem loptak, az előválasztáson a leállás előtt leadott szavazatok megvannak

2021. szeptember 19. 21:00
A Civil Választási Bizottság elnöke szerint az előválasztás informatikai rendszere működőképes, kapacitásbővítés is történt.

Magyar György az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában elmondta, hogy az előválasztás informatikai rendszere működőképes, kapacitásbővítés is történt. A cél az, hogy hétfő reggel 7 órakor folytatni lehessen a voksolást.

A Civil Választási Bizottság elnöke a műsorban azt mondta: a törekvés nem változott, a legfontosabb cél, hogy hétfő reggel 7-kor folytatódjon az előválasztás. Az informatikusok és szakértők azon vannak, hogy ezt a támadást elhárítsák, és hogy ez ne forduljon elő még egyszer, közben pedig az okokat is feltárják – tette hozzá.

Mindig meg kell különböztetni a politikai nyilatkozatokat az informatikai nyilatkozatoktól és szakmai megalapozottságtól – felelte Magyar György arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy az ellenzéki pártok a kormányt sejtik a támadás mögött. Szerinte ki kell deríteni, hogy ez a támadás kinek állhatott érdekében. Ennyi idő alatt nem lehet megalapozottan kijelenteni, hogy honnan érkezett a támadás – hangsúlyozta.

A bizottság elnöke elmondta, hogy

a rendszer működőképes, állítólag arra is képes, hogy újabb támadásokat elhárítson, és kapacitásbővítés is történt.

Ha valóban történt szabotázs, az kontraproduktív volt, ugyanis nem megbontotta, hanem összerántotta a közösséget, sokan keresik meg őt is, hogy segíteni akarnak, sokan jelentkeznek aktivistának is – sorolta az ügyvéd.

Hangsúlyozta, hogy adatvesztés nem történt, nem loptak adatokat, úgy tűnik, a támadók nem erre voltak kíváncsiak, hanem a túlterhelést akarták elérni. Ha hétfőn folytatódik az előválasztás, akkor azt nem kell nulláról kezdeni, aki már leadta a szavazatot, az megmarad.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majd meglátjuk, hogy hétfőn ténylegesen mi történik. Magyar György már félrefogott szombaton, nem is kicsit...

Az is vicces, hogy a sok oly büszke individuum ("mi mind egyéniségek vagyunk") hogyan hozza egy papagájkommandó 100%-os propaganda üzemmódját...

Hogy szűrik ki azokat, akik azt hiszik, hogy az eddigi szavazatok elvesztek és a héten újra mennek szavazni?

Országos választáson nyomtatott listáról pipálnak ki. Most akkor elektronikus adatbázisokat készítenek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés