Alku az ördöggel: hogyan fogadta be a magyar baloldal a neonáci Jobbikot

2021. szeptember 17. 7:56

Veszprémy László Bernát
The Times of Israel
Mi lesz a magyarországi kisebbségek sorsa, ha az állítólag baloldali összefogás, kiegészülve a neonáci elemekkel, kormányra kerül?

„A fő kérdés: nyerhet-e a neonácik, zöldek, liberálisok és szocialisták szentségtelen szövetsége Orbán Viktorral szemben? A 2019-es önkormányzati választásokon, ahol a Fidesz elvesztette Budapestet az ellenzékkel szemben (a Jobbik nem indított jelöltet a Fidesszel szemben a magyar liberalizmus szívében, míg a többi ellenzéki párt Karácsonyt indította Orbán jelöltjével, Tarlós Istvánnal szemben), bebizonyította, hogy az szövetség tud működni.

A felmérések manapság mind az ellenzéki szövetséget – együtt a Jobbikkal – és a Fideszt kb. 50%-ra mérik. Ahhoz képest, hogy az országot teljesen antidemokratikusnak és féldiktatúrának nevezi a nyugati sajtó többsége, Orbánnak igenis van veszítenivalója most. Mi lesz a magyarországi kisebbségek sorsa – a zsidóké és másoké, mint a romák vagy a melegek, akik ellen a Jobbik háborút vívott létezésének első 15 éve során –, ha az állítólag baloldali összefogás, kiegészülve a neonáci elemekkel, kormányra kerül? Csak a jövő tudja megmondani. Egyelőre azok, akik még emlékeznek a félelemre, melyet a Jobbik keltett a magyarországi kisebbségek között, csak imádkozhatnak, hogy ezek a szélsőségek sose kerüljenek kormányra baloldali szövetségeseikkel.”

 Fotó: MTI

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az eszmefuttatás persze rendben van, mint politikai propaganda. A valóság azonban inkább az, hogy a Jobbikban tagátömlesztés zajlott le: az MSZP gyurcsányi megtöretése után a vidéki csalódott cigányellenes tagok átmentek a Jobbikba. Ezt ismerte fel Vona karrierista köre és átfordította a pártot balra. Ennek nyomán persze le kellett szalámizni az irredentákat, amely mára több menetben megtörtént. A Jobbik egy baloldali képződmény, gátlástalan, üresfejű ocsmány karrieristák vezetésével.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés