A szivárványos kivilágítás helyett piros-fehér-zöld lett a győri Jedlik-híd

2021. augusztus 28. 8:20
A Telex olvasója szerint a pedofiltörvény miatt történt a váltás, Győr polgármestere ilyen sületlenséget még nem hallott.

„A Győrbe látogató ismerőseinknek büszkén mutogattuk eddig a Jedlik-híd éjszakai ledes kivilágítását, ahol elég gyakran szivárványos fényekben is virított az átkelő. Külföldieknek viccesen mondtuk is, nálunk akkora a tolerancia, hogy még gay bridge is van a városban” – írta a Telex olvasója, hozzátéve, hogy a szivárványfény az utóbbi időben eltűnt, közölte a portál. „Talán érdekes lenne megkérdezni a városi illetékeseket, hogy van-e valamilyen összefüggés a pedofil törvény és a Jedlik-híd kivilágítása között” – tette még hozzá.

Előzmények

A Telex emlékeztet: a Jedlik-híd még Borkai Zsolt egyik nagy vállalása volt, 2010-ben készült el, vele ünnepelhette a második választási győzelmét. Az átkelő gyakorlati jelentősége Győrben megkérdőjelezhetetlen, két olyan városrészt köt ugyanis össze, amelyekbe addig csak kilométeres kerülőúttal jutott be az ember, írják. A győriek szavazták meg a nevét is, Jedlik Ányost akarták a legtöbben, így a 140 méter hosszú, 16 méter széles híd a bencés szerzetes emlékét őrzi. Fényjátéka miatt hamar közismertté vált, és tény: gyakran szivárványszínben világít, írja a Telex. Máskor meg piros-fehér-zöldben, teszi hozzá a Mandiner.

A polgármester karakán válasza

Hogy mostanában miért csak piros-fehér-zöld színekben világít a híd, azt a polgármestertől, Dézsi Csaba Andrástól kérdezték meg, mint ahogy azt is, hogy a pedofil törvényhez van-e ennek bármi köze, illetve hogy a híd a későbbiekben ismét látható lesz-e szivárványszínben. Dr. Dézsi Csaba András polgármester első körben ennyit felelt:

„Ezt a sületlenséget még nem hallottam!”

Aztán azt írta, „egyébként lehet, hogy ez meglepő valakinek, de

az emberek jelentősebb részének a szivárványról nem az LMBTQ és nem a pedofil törvény jut eszébe.

Sokkal inkább az, hogy milyen szép, ha eső után kisüt a nap. A színes hídról pedig az, hogy milyen szép színes. Hogy nem csak a levegőbe beszélek, azt igazolja, hogy a közelmúltban megrendezett hőlégballon sziesztán Győrben a hazai ballon, ahogy korábban is, szép színes volt, a szivárvány minden színével. Úgy gondolom, hogy az előítéleteit a kedves levélíró Telex olvasónak is le kell önmagában küzdeni egy Fidesz-KDNP-s politikus által vezetett városban is.”

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az LMBTQ szeretné kisajátítani a gyönyörű szivárványt, mint szimbólumot. De igaza van a győri polgármesternek, a szivárványról minden egészséges embernek a természet egyik nagyszerű jelensége jut eszébe, s nem egy, a természet-ellenest erőszakosan terjesztő mozgalom.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés