Negyedik lett a Kopasz-Nádas duó

2021. augusztus 05. 05:49

Várakozásokon felüli eredmény.

2021. augusztus 05. 05:49
null

A Nádas Bence, Kopasz Bálint duó bejutott a nyolcas fináléba a kajak kettesek 1000 méteres versenyében a tokiói olimpián, a szám másik magyar indulója, a Béke Kornél, Varga Ádám kettős pedig a B döntőben fejezi be a szereplését.    

A két magyar hajó azonos középfutamba került a csütörtök délelőtti programban, a hat egység közül négy jutott a fináléba. Nádas és a keddi egyéni versenyben aranyérmes Kopasz megnyerte szerdai előfutamát, míg a KSI-s egység, Béke és az egyesben ezüstérmes Varga a reményfutamból kvalifikálta magát a folytatásra. Nádasék most is jobban kezdtek, 250 méternél a harmadik helyen lapátoltak, majd a táv második felét a világbajnoki címvédő Max Hoff-fal és Jacob Schopffal tették meg az élen, és a célba is a győztes németek mögött érkeztek. Béke és Varga az elején és a táv közepén még tartotta negyedik, továbbjutó helyét, a hajrában azonban visszaesett és ötödikként a B döntőbe jutott.    

A szám fináléját 5:55-kor rendezték. A magyar duó végül negyedik lett.

Cikkünk frissül.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda.
2021. augusztus 05. 13:36
Remek teljesítmény, gratulálunk.
BossN
2021. augusztus 05. 06:56
Szép eredmény! Gratulálunk!
turáni sólyom
2021. augusztus 05. 06:40
Gratulálunk! Holnap majd jön az arany is, az 500m-es négyesben. Azzal tarol a magyar férfi kajak sport! Hajrá magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik