Kezdődik a második új vasúti Duna-híd építése Budapesten

2021. július 31. 16:44
Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója legfrissebb Facebook-bejegyzésében jelentette be a hírt.

A Déli Körvasút fejlesztés részeként megkezdődik a második új dunai vasúti híd építése Budapesten – írta közösségi oldalán Vitézy Dávid. 

Mint írja, a Kormány döntése szerint a Budapest Fejlesztési Központ és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő együttműködésében megvalósuló beruházás első ütemeként először az új, harmadik vasúti híd készült el a Duna fölött Budapesten 2021 áprilisában. Mostanra a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által megbízott kivitelező, a Duna Aszfalt végzett az egyik régi híd bontásával, már sorban állnak a Dunán az új hídelemek, beépítésre várva. A bontási munkálatok mellett folyamatosan zajlik az új hídszerkezet fogadásához az alépítmények átalakítása és az acélszerkezetű elemek szerelése, festése, bárkára helyezése. Már 5 darab, egyenként 80 méter hosszú úsztatási egység áll készen a beemelésre, ebből három már a közelben várakozik a Dunán, kettő még a csepeli szerelőterület előtt áll a folyón. Az emelés tervezetten a következő hetekben, még augusztusban megkezdhető.

Vitézy Dávid szerint 2022 végére elkészül mindhárom új híd és ekkor kezdődhet a kapcsolódó vágányszakaszok felújítása, mely körülbelül 2027 végéig tart majd.

Nyitókép: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A sűrűn járó csendes kis kék személyvonatok, amik Fehérvár felől jelenleg csak Kelenföldig járnak, át fognak menni a Dunán a Keletiig.
Három vágány lesz a Duna felett, csúcsidőben kiváltja a metrót meg a felszíni közúti közlekedést.
A környékről gyorsabb lesz bejutni a városba mint autóval.
Maglód felől is egy átszállással elérhető a Balaton. Az M7, M0 is lazább lesz.

Az nagy szerencse, hogy Karácsony nem szólhat bele:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés