Német olvasói levél: „Orbán egy antidemokrata”

2021. július 30. 16:12

A Frankfurter Allgemeine Zeitungban megjelent cikk szerint a magyar miniszterelnök hosszú évek óta „szisztematikusan” dolgozik egy diktatúra kiépítésén.

2021. július 30. 16:12
null

A Frankfurter Allgemeine Zeitung olvasói levelet közölt „Orbán egy antidemokrata” címmel. A cikk írója azzal vádolta Peter Gauweilert, a CSU politikusát, hogy a „populista antidemokraták kezére játszik”, és botrányosnak nevezte Gauweiler megfogalmazását Orbán Viktorról – „a választott magyar miniszterelnök demokratikus legitimitása nagyobb, mint az összes EU-biztosé együttvéve” –, még ha igaz is, hogy az uniós biztosok nem rendelkeznek teljes demokratikus legitimációval – írja a lap.

Az olvasó felsorolja azokat a dolgokat, amelyekből kivehető, hogy Orbán hosszú évek óta „szisztematikusan” dolgozik egy diktatúra kiépítésén: „a hatalomváltást szinte lehetetlenné tevő választási törvények, a vélemény elnyomása és manipulálása minden fronton, a média ellenőrzése oligopóliumok kialakításával, az ellenzék nyilvános kiiktatása, a szabad tudomány és művészet akadályozása, a véleményszabadságot közvetlenül befolyásoló tisztségek erőltetett betöltése”.

Fotó: Tiszteletadással fogadják az érkező Orbán Viktor miniszterelnököt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara és Katasztrófavédelmi Intézete végzett hallgatóinak tiszti eskütételén a budai Várban, a Kapisztrán téren 2021. július 3-án.MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkek

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aaa1
2021. augusztus 02. 23:25
Európában is tudják már, hogy az sem igaz amit kérdeznek. Már rég kiderült, hogy meztelen a király. Ezért már mindent szabad, bármilyen kommunikáció megengedhető kifelé, bárkit le lehet hülyézni, hazugnak nevezni, sértegetni. Nincs európai tétje, már többszörös bukta van, ugrabugrál a meztelen király és emberi és lóbálják a micsodájukat és másokra mutogatnak. Az a lényeg, hogy az otthoni fanatikusokkal és szerencsétlenekkel el lehessen ezzel a kommunikációval hitetni, hogy mindenki hülye, csak ők a zsenik és a becsület oszlopai :)
antioxi
2021. augusztus 01. 15:58
Na, ja. Antidemokrata és illiberális - így pontos-:)
Bokros Birka
2021. július 31. 11:32
Csak nem Konrád Gyurának a sógor spiclinek hívták az olvasói levél névtelen íróját? Esetleg Vásárhelyi Mariska (malacka) inkognitóban? Ezek a libsi férgek mindenre képesek, csak dolgozni ne kelljen nekik!
Fila2020
2021. július 31. 11:06
Olvasói levél? Vicc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik