„Az ész tényleg megáll” – Dömötör Csaba a Cseh Katalin ügyről

2021. július 29. 9:24
Az államtitkár reméli, hogy a Momentum ugyanolyan átláthatóan és ugyanolyan nyiltsággal jár majd el ezekben az ügyekben, mint amit egyébként állandóan követel.

Dömötör Csaba hivatalos Facebook-oldalán tett közzé egy videórészletet, amelyben a Hír Tv vendégeként beszél a Cseh Katalint övező, uniós pályázati ügyekkel kapcsolatos botrányokról.  Az államtitkár szerint az elmúlt években a Momentumnak megszilárdult az az álláspontja, hogy „aki uniós forrásokkal kapcsolatos megbízásokat kap, az gyakorlatilag lop Magyarországon. Erre kiderül, hogy az egyik meghatározó politikusuk óriási nagyságrendben kapott megrendelést, amíg még cégvezető volt, és ez már önmagában egy abszurd helyzet.”

Dömötör Csaba elmondta azt is: nem tagadták, hogy az olimpiai pályázatra hivatkoztak. „Az esetlegesen Budapesten megrendezendő olimpiára úgy, hogy ez a párt politikai értelemben úgy született, hogy a Magyarországon megrendezendő olimpia ellen kampányolt. De tényleg megáll az ész.”

Az államtitkár szerint rengeteg kérdőjel van a pályázatok nagyságrendjére és az összeférhetetlenségre vonatkozóan. Úgy fogalmazott: „Erre jó lenne ha választ kapnánk, én remélem, hogy a Momentum ugyanolyan átláthatóan és ugyanolyan nyiltsággal jár majd el ezekben az ügyekben, mint amit egyébként állandóan követel, és akkor a politikai összefüggésekről még ne is beszéljünk. Tehát ez a politikus illetve a családi cégük úgy kaphatott óriási megbízásokat, hogy nem sokkal később az uniós források befagyasztásáért kampányol. Az ész tényleg megáll” – hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem bizonyított? Érdekes, mert Mészárosnál mindig tudásotok van, de most valahogy nem bizonyított rögtön ugyanaz a felállás. Ráadásul a sorozatos hazugságok sem zavarnak benneteket soha...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés