The Guardian: A Fidesz most a magyar LMBT-népességet vette célba

2021. július 28. 13:28
A brit baloldali lap szerint Orbán Viktor ezúttal is arra számít, hogy minél inkább elszigetelődik, annál sikeresebben léphet fel egy méltánytalanságokat elszenvedő ország hősies védelmezőjelként.

Orbán Viktor miniszterelnök az „ostrommentalitás” fenntartásával több mint egy évtizede sikeresen tartja egyben szavazóbázisát, de „egy újabb választáshoz újabb fenyegetés kell”, írja a The Guardian. A brit baloldali szerint a korábban kijelölt ellenségek – a muszlim migránsok, Soros György, a civil szervezetek, illetve a nemrégiben nyilvánosságra került Pegasus-ügy alapján a kormánnyal szemben kritikus újságírók – után a kampányüzemmódra váltott Fidesz most a magyar LMBT+-népességet vette célba.

A szerkesztőségi véleménycikk szerint a nemrégiben életbe lépett, az LMBT+ tartalmak oktatásban és a médiában való megjelenítését erőteljesen korlátozó magyar törvény „nem meglepő módon” komoly tiltakozást váltott ki az EU-n belül. Orbán Viktor ezúttal is arra számít, hogy

minél inkább elszigetelődik, annál sikeresebben léphet fel

egy méltánytalanságokat elszenvedő ország hősies védelmezőjelként. A The Guardian azt írja, a múlt héten bejelentett, az LMBT-törvénnyel kapcsolatos és „röhejes módon irányított” kérdéseket tartalmazó népszavazás is Orbán Viktor kedvenc fogásai közé tartozik, ahogy azt a 2016-ban a migránskvótákról kiírt népszavazás is mutatta.

A a miniszterelnöknek – a korábbiaktól eltérően – jövőre egyesült ellenzékkel kell majd szembenéznie, és a választás várható kimenetele jelenleg nagyon szorosnak tűnik, de „egy ennyire cinikus és a megosztó politikában ennyire járatos” ellenféllel szemben nagyon nehéznek ígérkezik a győzelem – véli a The Guardian.

Fotó: A 26. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Vámház körúton 2021. július 24-én.MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés