Siklósi Gergely a tizenhat között férfi párbajtőrben

2021. július 25. 7:21
A világranglista-vezető, világbajnoki címvédő Siklósi Gergely megnyerte első asszóját, ezzel bejutott a tizenhat közé a férfi párbajtőrözők vasárnapi egyéni versenyében a tokiói olimpián.

A BHSE 23 éves vívója a nála tíz esztendővel idősebb kínai Csao Tung ellen győzött 15-9-re. Az első három percben alig esett találat – mindketten figyelmeztetést is kaptak passzivitásért –, a szünet után azonban Siklósi beindult, és a következő „megállóig” 11-3-as vezetésre tett szert. Kis túlzással akkor szúrta meg a 2019-as Ázsia-bajnokot, amikor akarta, és bár a végén kicsit kiengedett, a vége magabiztos győzelem lett.

„Az elején csak ismerkedtünk a körülményekkel, aztán 11-3-nál már éreztem, hogy megvan a meccs. Kicsit ki is engedtem, úgyhogy a végén azért figyelni kellett” – mondta az MTI-nek Siklósi. Arra a kérdésre, hogy hogyan érezte magát a páston, élete első olimpiai asszójában, a következőt válaszolta: „Őszintén szólva, kicsit többet vártam, több izgalmat, nyomást. Nagyon jól éreztem magam, olyan, mintha otthon lennék, tehát otthon érzem magam” – mondta mosolyogva a magyar versenyző. Siklósira a folytatásban a marokkói Husszam Elkord vár, magyar idő szerint 7.35-től.

(MTI)

MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés