Többkulcsos szja, vagyonadó, zöldadó: itt van Karácsonyék programja

2021. július 4. 15:52
A főpolgármester bemutatta gazdaságpolitikai javaslatait.

„Jóvátétel, felelősség, igazságosság - ezek a gazdaságpolitikai program alapelvei. Közös terheink vállalása akkor igazságos, ha a beruházások célja az emberek jólétének, boldogulásának növelése, a fenntartható fogyasztási és termelési szerkezet elérése, és akkor borzasztó igazságtalan, ha felesleges dolgokra, pazarló módon költjük el úgy, hogy pusztán a kiváltságos 1 százalék gyarapodik, de a nemzet 99 százaléka igazából szegényebb lesz” – ezzel a szöveggel számolt be közösségi oldalán Karácsony Gergely a 99 Mozgalom keretei között kidolgozott gazdaságpolitikai javaslatainak bemutatásáról.

A programból kiderült többek között, hogy progresszív jövedelemadó kerülne bevezetésre; emellett az ún. „Tiborcz-adó” keretében vagyonadót vetnének ki az 500 millió forint feletti vagyonokra; továbbá „zöld adót” és „zöld illetéket” vetnének ki az olyan termelésekre és fogyasztásokra, amelyek akadályozzák és szennyezik a környezeti fenntarthatóságot; illetve bevezetnék a „garantált munkát”, amelynek értelmében a munkákat elvesztő személyek dönthetnének úgy, hogy a végkielégítésüket nem veszik fel, hanem felveszik őket egy állami foglalkoztatási társaságba.

A program teljes szövege itt olvasható.

Kép forrása: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Összesen 236 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"a nemzet 99 százaléka igazából szegényebb lesz”
Nettó átlagkereset
2010 - 132 604
2020 - 268 405
Ha 132 helyett 268-at viszel haza, azzal a nemzet 99 %-a szegényebb lesz. Erről ennyit.
"36%-os adókulccsal a 1.900.000,-Ft FELETTI része."
Ez mit jelent dekódolva?
Azt, hogy 5-6-7 óra munka után megállsz, esetleg úgy teszel, mintha dolgoznál, mert addig lineáris a pénzed, onnan kezdve bünteted magad, ha teljesítesz.

Ez hol van a főpolgármester munkaköri leírásában?

Azonnal mondjon le ez a majom, és akkor onnan folytatjuk.

Ennyi.
Akkor kb. 54%-a volt a nettó a bruttónak, most kb. 67%-a. Gyermekekkel együtt meg még brutálisabb a különbség.
És akkor most a bruttó bérszínvonal közötti ordító különbségről ne is beszéljünk.

Ceterum censeo... SOHA TÖBBÉ MSZP/DK/stb-t!!!

- Mi a különbség a haldoklás és Karácsony kormányzása között?
- ???
- Az, hogy a haldoklás nem lesz rosszabb, ahányszor csak megszólal Karácsony .

Hogy deríti ki, hogy kinek van 500 millaval nagyobb vagyona?
Bankszámlákat ellenőriz? Lakáson aranyat keres? Szefekben marat?

A család támogatásokról hallgat.
De ismerjük, nem a munkával megszerzett jövedelem adóját akarja csökkenteni a családosoknál, hanem a szegénység bővített újra termelését biztosítani alanyi jogosultság után járó jövedelmekkel.
A nem dolgozó családok gyerekeit természetben kell támogatni.
Az meg egy totál hazugság, hogy a mai gazdaságpolitikával csak 1% jár jól.
Aki dolgozik mindenképpen jól jár.

A gazdagok adóztatása mindenütt téma. Néztem egy felvételt, amely bemutatta, miként tüntettek New Yorkban az Amazon székháza előtt, miként lengtek a TAX BEZOS táblák, molinók. Az egyik megszólaló követelte a milliárdosok nagyobb mérvű megadóztatását, bírálta, hogy milliárdosok élnek szabadon adófizetés nélkül, s követelte a harminc dolláros minimal órabért. Ez olyan téma, amivel utcára lehet vinni az embereket, úgy az USA-ban, mint itthon is. Könnyű úgy keverni a kártyákat, hogy a jogos bírálatok árnyalatán átugorjanak. Ugye már Botka is azt mondta, hogy fizessenek a gazdagok. Mit szól ehhez a milliárdos Apró-klán?

Karácsony programja egy politikai buborék, tele szakmailag megalapozatlan demagógiával. Arra jó, hogy Gyurcsány, nagyon okosan, ezzel is felpörgesse Karácsony lejáratását, előkészítse alkalmatlansága dokumentálását, kikövezve az utat Klári előtt.

Amennyiben szakmai indíttatású program készült volna, akkor abból nem maradhatott volna ki a minimum tax global kérdése sem. Karácsonyék támogatják, vagy sem? De ez csak példa a hiánylistáról. Ennyire futotta intellektuálisan. A cél a hatalom minden áron - még az ország felszámolása árán is - , az emberek hazug megtévesztésével történő megszerzése.

S még arra jó, hogy egyre élesebbé válik a kontraszt a kormány és az ellenzék között a kormányzóképességet illetően, a Fidesz javára.

A progresszív adónak mindig az a vége, hogy a középosztály adózik többet. Ez másként nem működhet. Egy gazdag, fejlett ország megengedheti magának ezt a luxust, egy felzárkózó ország nem.

Karácsony nagyon mellé lőtt.

Nem tudom, Karácsony tudja-e, hogy ezzel adoemelest szorgalmaz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés