Mégsem költözik be az erzsébetvárosi zeneiskola a Damjanich utca 4-be

2021. június 21. 16:53
Az erzsébetvárosi önkormányzat szerint nem akar fizetni, ezért nem köt szerződést a tankerület.

Korábban beszámoltunk mi is arról, hogy a Freeszfe Egyesület egy, a VII. kerületi ellenzéki vezetésű önkormányzat által kiírt pályázat elnyerése után beköltözött a Damjanich utca 4. szám alatti épületbe, annak ellenére, hogy a Vattamány Zsolt által vezetett előző önkormányzat képviselő-testületének szinte minden tagja, beleértve a jelenlegi városvezetéshez tartozó képviselőket is, megszavazta, hogy az épületben a Molnár Antal Zeneiskola kapjon helyet.

Az egyesület végül lemondott az épületről a zeneiskola javára, és később az épületre kiírt pályázatot meg is nyerte a Belső-Pesti Tankerületi Központ, ami saját irodái mellett, a Molnár Antal Zeneiskola elhelyezésére vállalt kötelezettséget az épületben.

Az erzsébetvárosi önkormányzat azonban most közleményében azt írja, hogy a pályázatban vállaltak ellenére nem akarja a tankerület kifizetni az épület bérleti díját. Indoklásként egy olyan törvényre hivatkoznak az önkormányzat szerint amely rájuk, illetve erre az ingatlanra nem vonatkozik. Erzsébetváros önkormányzata ezt a bérleti szerződéstől való visszalépésnek tekinti, a pályázati kiírásnak megfelelően pedig felvették a kapcsolatot a pályázat második helyezettjével.

Nyitókép: Facebook

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés