A pedofiltörvény módosításai ellen tüntettek a Kossuth téren

2021. június 14. 20:03
„PEDOFIDESZ”, „A szerelem mindenkié”, „ A valóságot nem lehet betiltani”, „Kényszerházasságok helyett szerető családokat”, „Lehet, hogy a fiad is itt van” – ilyen és ehhez hasonló transzparensekkel érkezett párezer ember a Kossuth térre tiltakozni a pedofiltörvény ellen. 

A tüntetést az Országház elé a pedofiltörvény melegellenes módosításai ellen szervezték. A „Propagandatörvény helyett elfogadást” névre hallgató rendezvényt az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség és a Szivárványcsaládokért Alapítvány hirdette meg.

„A kormánypárti képviselők olyan kirekesztő és gyűlöletkeltő javaslatokat nyújtottak be, amelyek célja, hogy teljesen eltüntessék az LMBTQI embereket a nyilvánosságból, és betiltsák azokat a létfontosságú iskolai programokat, amelyek egyrészt segítenek a fiataloknak abban, hogy információkhoz és támogatáshoz jussanak, másrészt elfogadóbb és mindenki számára biztonságosabb környezetet garantálnak. A törvényjavaslattal igyekszik egybemosni gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival” – írták a szervezők. 

Szekeres Zsolt jogász a Magyar Helsinki Bizottságtól a saját gyermekkorát mesélte el, amikor megbélyegezték melegként. Szörnyetegnek nevezte a parlamentben ülő kormánypárti képviselőket, akik megszavazzák a javaslatot: „a gyerekeket meg kell védeni, de tőletek kell megvédeni” – mondta az Országházra mutatva. Szerinte gyerekek életét fogja még elviselhetetlenebbé tenné „az undorító gyűlöletkeltés” – áll a Telex beszámolójában. 

Lászlóffy Juli, a Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ szekciójának egyik alapítótagja azt mondta: „az LMBTQI-fiatalok körében gond lehet az öngyilkosság, és politikai haszonszerzés érdekében szerintem ezeknek a fiataloknak az életét teszik kockára.”

Erdős Erik Robin, a Prizma Transznemű Közösség szervezője arról beszélt, hogy „transzidentitású emberként sokan élnek téves adatokkal a személyi okmányaikban, miután a parlament korábban megtiltotta a nem- és névváltoztatás lehetőségét. Senkinek nem kell attól félnie, hogy egy heterót bemelegít, ha szakszerűen hall ezekről a kérdésekről” – számolt be a Telex.

Székely Kriszta színházrendező gyerekkorában a Dallasban hallotta először a homoszexuális szót, amikor Lucy egyik udvarlója coming outolt a fiatal Ewing-lánynak és akkor tudta meg, hogy „van szó arra, amit ő is érez”.

Pál Márton, a Szivárványcsaládokért Alapítvány tagja megskandáltatta a közönséget, hogy „a család az család”. Szerinte a javaslat azért veszélyes, „mert bántani és zaklatni fogják a szivárványcsaládokban élőket, mint például a kisfiát. Hagyják békén a gyerekeinket!” – üzent a kormánynak. Szerinte a javaslat „értelmezhetetlen, mert vajon az a homoszexualitás megjelenítése, ha a kisfia látja otthon a családját. Ráadásul szerinte a javaslat azért gonosz, mert betiltja azokat a könyveket, amely sok szivárványcsaládnak jelentett katartikus élményt” – áll a Telex beszámolójában. A szervezők a rendezvény végén bejelentették, hogy ha elfogadják a javaslatot, akkor Áder János köztársasági elnökhöz fordulnak, hogy ne írja alá.

Nyitókép: Mandiner/Trenka Attila

Összesen 354 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hehe. Bekapták a ... horgot.

Variáció egy témára: sok zengzetes jelszó egy uszító hazugság álcázására.

marina abramovic y george soros
https://www.google.com/search?..+abramovic+y+george+soros&sa=X&ved=2ahUKEwiej4jl5ZfxAhVSqosKHexmA4sQ7Al6BAgGEA8&biw=1014&bih=622
Sen. Charles Schumer Got Thousands in Donations From Jeffrey Epstein Senator Charles Schumer received thousands of dollars in donations from Jeffrey Epstein, who is accused of sex trafficking. theepochtimes.com
MAGYAR
Charles Schumer szenátor ezernyi adományt kapott Jeffrey Epsteintől Charles Schumer szenátor több ezer dolláros adományt kapott Jeffrey Epsteintől, akit szexkereskedelemmel vádolnak. theepochtimes.com

https://twitter.com/watcherdea..

Ezzel a zsidók is egyetértenek:
Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

"Erdős Erik Robin: Senkinek nem kell attól félnie, hogy egy heterót bemelegít, ha szakszerűen hall ezekről a kérdésekről"

Azért próbálkoztok vele.

Nagyon fáj nekik, hogy nem mehetnek oviba, iskolába erzekenyiteni! Sőt, meg a plakátjaikat is le kell szedniük a játszótér kerítéséről!
Ők rekesztették ki a játszótérről azokat a gyerekeket, akik nem akarnak látni ilyen plakátokat.

Mit gondolsz, mit ír a törvény?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés