Bidenék „szülő embereknek” nevezik az anyákat

2021. június 11. 12:09
Joe Biden amerikai elnök költségvetési javaslatában az anyákat „szülő embereknek” nevezi, ezzel elfogadva a progresszív, gendersemleges nyelvhasználatot.

Joe Biden amerikai elnök 6 billió dolláros költségvetési javaslatában 200 millió dollárt különítettek el az anyák egészségügyi ellátására. A dokumentum azért érdekes, mert egy helyen az anyákra úgy hivatkozik, mint „szülő emberek”.

A Washington Times emlékeztet: a Demokrata Párt politikusai szeretnék háttérbe szorítani az „anya” és „terhes nő” kifejezéseket, mert álláspontjuk szerint ez kirekesztő a transznemű férfiakra – tehát azokra, akik biológiailag nők, de férfivé operáltatták magukat – nézve.

Bár a lap is hangsúlyozza, hogy a gendersemleges szóhasználat nem konzisztens a dokumentumban, de mindenképp győzelemként értékelhetik azok, akik „politikailag korrektebbé” szeretnék tenné az angol nyelvet.

Nyitókép: Brendan Smialowski / AFP

Összesen 146 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"
A Washington Times emlékeztet: a Demokrata Párt politikusai szeretnék háttérbe szorítani az 'anya' és 'terhes nő' kifejezéseket, mert álláspontjuk szerint ez kirekesztő a transznemű férfiakra - tehát azokra, akik biológiailag nők, de férfivé operáltatták magukat - nézve.
"

Amelyik férfivá operáltatta magát, az már bajosan szül. Vagy ha mégis tud szülni, akkor mit jelent a 'férfivá operálás' kifejezés?

Az ideológia szerint nem kell ahhoz operálni, hogy valaki transznemű legyen. Elég, ha kijelenti magáról, hogy ő férfi. Annyit írtok erről a témáról, és még mindig nem értitek ezt a mocsok ideológiát?

Az a baj, hogy ez a típusú elmebaj fertőző.

Válaszok:
Csomorkany | 2021. június 11. 13:50

Amúgy nem is értem miért. Ki találja vonzónak ezeket az ökörségeket? Pedig tényleg vannak, milliószámra. Nota bene a magyar nyelv "szülő" szava kicsit fura a férfiakra alkalmazva, de legalább megszoktuk...

Bevándorlók: álmodozó emberek.
BLM tüntetők: békés emberek.
Woke: felvilágosult emberek.

Anyukák: szülő emberek.
Magyarok-lengyelek: autokrata emberek.
Trump szavazói: nem emberek.

" Legközelebb az jön, ha egy gyerek anyának szólítja az anyját, a nőt lecsukják, a gyereket meg nevelő intézetbe teszik"

Változik a világ, főleg a nyugati típusú. Elveszett a világnézeti, etikai, erkölcsi stabilitás. Észázadok-évezredek során ez alapjaiban nem változott. Azért nem változtak ezek a dolgok, mert az emberek általában vallásosak voltak. Az erkölcsök, hagyományok, viselkedési normák a vallásosságból eredtek. Ezért nem estek a hóbortok, a divat, stb. befolyása alá. Az ilyesmik egy vallásos ember számára adottak, változhatatlanok, stabilak és a vallásos ember cselekedetei általában ezekkel öszhangban is vannak.


Ezért a nyugati típusú demokráciákban a hatalom. és az őket irányító oligarchák számára a vallásosság egy komoly gát, mely nem engedi meg nekik a teljes mértékű és az alapokat is érintő társadalomformálást.

Ma már eljött viszont az az idő, amikor a nyugati civilizációkban erősen elterjedt az ateizmus (egy ateista erkölcsi értékrendje könnyebben befolyásolható), és kevésbé lett vallásos a társadalom. Ez már egy olyan szituáció, melyben a hatalom könnyebben tudja formálni, olyan dolgokra rábírni a társadalmat, melyek még nemrég szóba se jöhettek.

Ma már alapjaiban lehet megrengetni, megváltoztatni a társadalmat. Hát akkor miért ne próbálnák ki? Ha már a lehetőség adott.Nagy az Isten állatkertje.. Én már tíz éve láttam olyan hivatalos szövegeiket, ahol a földműves mellé beírták a földművesnő szót is, azelőtt egyetlen szót használtak és mégis mindenki értette.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés