Közel félmilliárdot szedtek ki a DatAdatból Bajnaiék

2021. június 2. 11:33
Gigászi osztalékelőleget fizetett ki a Dessewffy Tiborhoz és Ficsor Ádámhoz is köthető cég a taggyűlési jegyzőkönyv alapján.

A DatAdat Professional Korlátolt Felelősségű Társaság taggyűlési jegyzőkönyvéből kiderül, hogy 2020. évben a Társaság által a tagok részére kifizetett osztalékelőleg összesen 465 367 471 forint volt.

Választási adatbázist építenek Gyurcsány Ferenc és Bajnai emberei

Mint arról korábban írtunk, a 2022-es választásokra készülve a két exminiszterelnökhöz köthető cégháló óriási választói adatbázis építésén dolgozik, amelynek segítségével nagymértékben befolyásolhatják a szavazók viselkedését.

A csatasorba állított cégek közül a legfontosabb a DatAdat Professional Kft., amelynek ügyvezetője Ficsor Ádám korábbi polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter. Emellett felelős pozícióban van Szigetvári Viktor korábbi államtitkár, egykori MSZP-s kommunikációs stratéga, a megszűnt Bajnai-párt, az Együtt alapítója.

A DatAdat bemutatkozása alapján a 2016-ban alapított cég főtevékenysége az adatalapú marketingtanácsadás, kutatás és adatszolgáltatás.

A cég egyik tulajdonosa maga Bajnai Gordon, de tulajdonrésszel rendelkezik Gyurcsány egykori bizalmasa, az ELTE TÁTK oktatója, Dessewffy Tibor is,

akinek egyetemi kutatásai feltűnően összecsengenek a vállalkozás profiljával, hiszen ő az ELTE Digitális Szociológia Kutatóközpontjának a vezetője is. Dessewffy egyéb érdekeltségeiről itt és itt számoltunk be korábban.

Az ügyvezető Ficsor bemutatása szerint a cég „adatvezérelt vállalati átalakulásokat támogatnak magyar és nemzetközi ügyfelek számára”. Ficsor március végén cikket írt a Campaigns and Elections amerikai szakportálra is, a Facebook jövőbeli változásainak politikai kampányokra gyakorolt hatásairól.

Közel félmilliárdot szedtek ki a DatAdatból Bajnaiék 2020-ban

A DatAdat Professional Kft. taggyűlési jegyzőkönyvéből kiderül, hogy

a 2020. évben a Társaság által a tagok részére kifizetett osztalékelőleg összesen 465 367 471 forint volt.

A dokumentum szerint a cég 2020. pénzügyi év adózott eredménnyel kiegészített szabad eredménytartaléka összesen 458 766 200 forintra rúgott, erre való tekintettel további osztalék kifizetésére nem került sor.

A dokumentumnak mindez szó szerint így szerepel:

„„A Taggyűlés ezennel megállapítja, hogy (i) a 2020. pénzügyi év adózott eredménnyel kiegészített szabad eredménytartalék összesen 458 766 200 HUF, (ii) 2020. évben a Társaság által a tagok részére kifizetett osztalékelőleg összesen 465367471 HUF, (iii) a tőketartalék nyújt fedezetet a 6 601 271 HUF összegű különbözetre; melyre tekintettel a taggyűlés egyhangúlag elfogadja, hogy további osztalék kifizetésére nem kerül sor.”

A DatAdat Professional Korlátolt Felelősségű Társaság taggyűlési jegyzőkönyvét az alábbiakban tekintheti meg:

 

Nyitóképen: Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök. Fotó: MTI / Illyés Tibor

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés