Júliustól októberig tartják meg az ellenzéki előválasztás jelölti vitáit

2021. május 22. 10:41
Az ellenzéki szövetség egymás véleményének meghallgatására és a kompromisszumok keresésére épül – jelenti ki közleményében az Országos Előválasztási Bizottság.

Az Országos Előválasztási Bizottság közleményben tett hitet az előválasztás tisztasága és kiegyensúlyozottsága mellett.

A DK által az MTI-hez eljuttatott közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy „a 2022-es országgyűlési választáson közösen induló hat ellenzéki párt meggyőződése szerint az eltérő politikai vélemények nyílt, átlátható ütköztetése a Magyar Köztársaság demokratikus működésének egyik legfontosabb garanciája”. Ebből kifolyólag „az ellenzéki szövetség pártjai támogatják minden választókerületben az induló jelöltek között a méltányos keretek között megtartott politikai vitákat” – írják.

A közleményben az „OEVB arra kéri továbbá az előválasztáson indulni kívánó összes jelöltet és az őket támogató szervezeteket, hogy ők is tartsák tiszteletben az igazságos, egyenlő esélyeket megteremteni kívánó szabályokat. A hatpárti szövetség minden olyan alkalomnak örül, ahol – az elmúlt tíz évvel ellentétben – kulturáltan, demokratikus módon lehet ütköztetni a különböző véleményeket. Az ellenzéki szövetség is erre épül: egymás véleményének meghallgatására és a kompromisszumok keresésére.  Ezért is döntött úgy az OEVB, hogy a tiszta és demokratikus körülmények érdekében az előválasztási jelölti vitákat 2021. július 26. és 2021. október 10. között lehet megrendezni.”

Az ellenzéki előválasztást a baloldali pártok 2021 őszén tervezik megrendezni – derül ki a közleményből.

(MTI-OS)

Fotó: Facebook

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem, ez a blöffölés lényege, Drazsé! Kérdezd pl. meg a Hadházy-Tóth duót!...Még el sem kezdődött a vita, és már több helyütt áll a bál!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés