Hont András érteni véli, miért szavaznának többen a Fideszre a közös ellenzéki lista miatt

2021. május 13. 7:24
A publicista a Fidesz erősödéséről posztolt.

Hont András a Medián közvélemény-kutatására hivatkozott a Facebookon, amely szerint a Fidesz vezet a baloldali közös listával szemben.

A publicista úgy fogalmaz, hogy amennyiben a számok valósak, úgy eszerint a mérés szerint az ellenzéki lista 5 százalékponttal többet kapna, mint az összefogós ellenzéki pártok külön-külön.

„Ebben ugyan kételkedem, de fogadjuk el. Ám akkor azt is el kell fogadni, hogy ugyaneszerint a mérés szerint a Fidesz is pontosan 5 százalékponttal szerezne többet, ha van közös ellenzéki lista, mint ha nincs. Ennek okait viszont – ha így van – nagyon is értem” – írja.

Kép forrása: Hont András Facebook-oldala

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Összefogás győzelme is megtépázná résztvevőinek nagy részét, veresége meg azok politikai végét jelenti.

Megy is az őrjöngés a posztja alatt. :)))))))


Azt már tudjuk, hogy ön melyik oldalon áll. Ezeket a sorokat érdemes annak tükrében olvasni, amilyen kijelentéseket ön megenged magának. Abszolút nem lehet komolyan venni.


Megható ez a Fideszes coming out. De legalább mindenki azon az oldalon van, ahová tartozik.


Baromságok! 22ben veszít a Fidesz az tuti


Kitudja kiket kérdezték meg .És mondják sok a megvett ember .A fidesz. Ehez nagyon.ert.Hangulst képzés és semmi kamu.


Ugyan man , medián, ezekkel teli a hociponk.---
És a többi, és a többi...
Nyihihi.

Az rendben van, hogy a fiatalok megérdemelnének egy kis baloldali
kormányzást, mert pl katonák sem voltak, ami szerintem nagy-nagy
lelki hátrányt jelent nekik az előttük menetelő generációval szemben,

VISZONT

én, Legyetek Legyetek, NEM érdemlek meg egy percnyi
moslékkormányzást sem, mert szívtam már eleget miattuk. Tehát
a mi felelősségünk - talán nem túlzás azt mondani, hogy a nemzet
iránt - az, hogy gyermekeinket megóvjuk a rossz döntéstől. Ennek
stratégiáját mindenkinek magának kell egyéni cselekvésre
lefordítania.

Csak számos fenntartással tudom osztani kormánypárti kommentelőink optimizmusát. Ennek elsődleges oka az, amiről anna bolena ír. A saját tapasztalataim is az Ő véleményét támasztják alá. E téren a Fidesz nem talált megoldást.

Baráti, balatoni "forgolódások" révén azért vidéken is szereztem olyan benyomásokat, amelyek cáfolják a vidék , kormány mögötti domináns felzárkózását.

A Fidesz vezetésének ajánlatos lenne rétegenként felmérni a hangulatot, a választói preferenciákat, stílust, megszólíthatóságot, érzékenységeket. Az ellenzék már jó ideje mindezek szellemében szervezi a kampányait, szólaltatja meg politikusait, a vox populi jegyében.

S hát a média sem tartozik a sikertörténetek közé. Igaz, ez kezdettől fogva az egyik leggyengébb oldaluk.

Valahogy mindig 2002 jut az eszembe, az eredményes kormányzás, a magabiztos, öntelt kampányolás, a gazdasági sikerektől remélt győzelembe vetett hit, majd a nagy csalódás. Az emberek megnyeréséhez kevés az eredmények tárháza. Persze könnyű a pálya széléről bekiabálni, de jó lenne már azt látni, hogy a kormányzati és pártvonalon is ráfordulnak 22-re. A tömegkapcsolatok terén is. Talán meg kellene előzni Ferit a legtávolibb kis településeken is.

Igen, ez elég tipikus komment...

Az ostobaság végtelen... és a facebook most ezt keményen elénk is tárja. :(

Olyan erényeket tételezel fel az ellenzék részéről - mint például egy adott kérdésben, jelesül a migráció vonatkozásában való nyílt állásfoglalás-, amelyekkel soha sem rendelkeztek.

Emlékezhetünk, hogy a kerítés ügyében is számos, legtöbbször ellentmondásos, az egyenes választ megkerülő nyilatkozatot tettek. Nyilvánvaló, hogy kínosan kerülik a témát, hiszen a már velük egy akolban bégető rasszista Jobbik korábbi harcias migrációellenes múltjára is tekintettel kell lenniük.

A Jobbik meghatározó lépéseket tett a baloldali párttá való alakulás útján, vezetőinek már nem okozna gondot a szövetségesekkel egy kórusban énekelni az Internacionálét megindultan emlékezni Rákosira és Kádárra, de még nem teljes irányukban a bizalom. Viszont a hatalom megszerzése érdekében álságos, aljas módon ölelkeznek velük azok az elvtársak, akiket a jobbikosok nagy része ma is legszívesebben vagonba rakna.

Tehát ne várd az ellenségtől, hogy nyílt sisakkal harcoljon. Sunyik, gerinctelenek.

Abban igazad van, hogy a szülői felelősség kérdése megkerülhetetlen. Viszont azt is látni kell, hogyan működik ma a fiatal korosztályok körében a szocializációs transzfer. Vagyis amíg korábban egy fiatal látásmódja, értékrendje kialakításában jelentős szerepet kapott a család, tágabb értelemben is, addigra ma a család egyre jobban kiszorul erről a területről/is/.

A fiatalok a legtöbb, személyiségüket meghatározó ingert, információt, mondhatjuk nyugodtan, hogy kontrollálatlanul, már nem a családtól, hanem korosztályos környezetükből, az iskolából, a médiatérből kapják. Ezt kellene ellensúlyoznia a családnak, ami nem kis feladat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés