A német sajtó már újságíró-gyilkosságokat vizionál Magyarországon

2021. május 11. 10:57

Bohár Dániel
888.hu
Mivel Nyugat-Európában minden rendben van, elrettentő példaként Magyarországgal kell foglalkozniuk.

„A német sajtószabadságról (pontosabban a médiapluralizmusról) több kedvenc történetem is van. Amit már többször is említettem, hogy hiába vásárolok a német újságárusnál Die Weltet, Die Zeitot, Focust, Spiegelt vagy Sternt, mindegyikben ugyanaz olvasható. Németországban a sajtó sokszínűségéről nincs értelme beszélgetni, hiszen nem létezik. Miközben Magyarországon ismerjük a függetlenobjektív sajtó ténykedését, na, ha bizonyos kérdésekben egy német újságíró úgy nyilvánulva meg, ahogy itthon sokan, bizonyos karrierek gyorsan véget érnének.

A másik kedvencem pedig az, amikor korábban felkapott újságírók vagy elemzők bizonyos tévéműsorok állandó szereplői voltak, de mondtak egy rossz mondatot, nem a nyugati pc jegyében, és azután már nem hívták, sőt az állásukból is kirúgták őket. Ez a német sajtó- és szólásszabadság.

Ennek fényében kifejezetten abszurd volt megtekinteni a Deutsche Welle (DW) Magyarországról, Lengyelországról és Szlovéniáról készült riportját. A film körülbelül annyira kiegyensúlyozott, mint bármelyik hazai függetlenobjektív sajtótermék.

Ahogy jeleztem, a riport Magyarországról, Lengyelországról és Szlovéniáról szól, ennek ellenére azzal kezdődik, hogy Máltán, Szlovákiában és Görögországban már meg is öltek újságírókat, akik a munkájukat végezték. Természetesen értjük az utalást, és látjuk, a németek alig várják, hogy hazánkban is történjen hasonló, de el kell keserítenem őket. Magyarországon béke van, mindenki azt mond és azt ír, amit akar. Németként ezt biztosan nehéz lehet felfogni.”

Nyitókép: Horst Galuschka / DPA / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tegnap lehetett olvasni tőlük, hogy mindig megszólaltatják a kormányoldalt is és nem akarják az ellenzéket segíteni.
Akkor sem hittem el nekik.

Szerintem, már keresik - hogy hiteles legyen! - a jobboldalhoz köthető őrültek között, akit ráprogramozhatnak/ráuszíthatnak, egészen konkrétan, hogy húzza meg a ravaszt, mert akkor lesz igaz magyar hazafi!!! - és ha a következő időszakban valami ilyesmi történik, annak az ötletet nem ez a pár sor adja, ez bizonyos.
"A lelki vagy intellektuális züllés ugyanis menthetetlenül baloldalivá teszi az embert és a végén ott köt ki," az önkontroll nélküli őrültek között...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés