Bevették az EU fővárosát: Belgiumban is sikerült elérni a célt a székely petícióhoz

2021. május 7. 21:08
Belgiumban is összegyűlt a kellő számú aláírás a székely petícióhoz, így összesen tizenegy országban sikerült elérni a törvényben meghatározott limitet.

Az aláírásgyűjtés utolsó napján a tizenegyedik európai uniós államban, Belgiumban is sikerült elérni a célt a székelyek európai uniós aláírásgyűjtő kezdeményezéséhez – írja a Magyar Nemzet. Pesty László kampányfőnök hétfőn beszélt arról, hogy csapatával május 7-e éjfélig folytatják a harcot.

A flamand barátaink is egész éjszaka dolgoztak. Vitték a prímet, a belga eredmény nagy része egyértelműen nekik köszönhető”

– mondta.

Az aláírásgyűjtés határideje pénteken éjfélkor lejár, így a számok jelenlegi állása szerint szinte lehetetlen, hogy újabb európai uniós államban teljesítsék a célt. Ezzel együtt a székely petíció várhatóan érvényes és eredményes lesz, hiszen az egymillió aláírás már korábban összegyűlt, Belgium mellett Horvátországban, Írországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában, Spanyolországban, Svédországban lett meg a kellő számú szignó.

Röviden megjegyzem

Amennyiben a kezdeményezés érvényes és eredményes, a tagállamok őshonos nemzeti kisebbségei alanyi jogon pályázhatnak európai uniós támogatásokra.

Nyitókép: Írdalá.hu

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés