TGM nyílt levélben szólít fel az ATV bojkottjára

2021. május 3. 8:49
A filozófus szerint a Klubrádióval ugyanaz történt, mint a Népszabadsággal, SZFE-vel, vagy a CEU-val.

Tamás Gáspár Miklós azt írja a Klubrádiónak elküldött nyílt levelében, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (rajta keresztül az Orbán-kormány) „méltánytalanul, a jog szellemével, betűjével ellentétesen fosztotta meg” a Klubrádiót a 92.9 MHz-es frekvenciától. A filozófus botrányosnak tartja azt is, hogy a Media1 szerint a Klubrádió régi frekvenciáját, a 95.3-at a Karc FM kapja.

Rablott holmi

TGM a Klubrádió honlapján közölt nyílt levelében ezúttal azt emeli ki, hogy

az ATV csoport – morális értelemben – „rablott holmit” szerzett.

Ő maga már szakított az ATV-vel, de most úgy érzi, a közvélemény passzív, meg kell szólalnia, ezért azt javasolja, hogy a bármilyen értelemben ellenzékiek vagy függetlenek vagy pártatlanok (ez három külön kategória) egységesen bojkottálják az ATV csoport minden médiavállalkozásának minden adását. Az ott dolgozó újságírók és más munkatársak lehetőleg mondjanak föl.

„Megbocsáthatatlan”

Úgy tűnik a levélből, hogy különösen vonatkozik fölhívása az értelmiségiekre, szakértőkre, közéleti szereplőkre, művészekre. Mint írja, az ellenzéki politikusok helyzete bonyolultabb, nekik létszükséglet a médiaszereplés, de az elveikért néha nekik is áldozatot kellene hozniuk. Tamás Gáspár Miklós szerint az csak az ATV vezetőire tartozik, ha megváltoztatják politikai nézeteiket, szövetségeseiket. Az viszont „megbocsáthatatlan”, ha együttműködnek az antidemokratikus kormánnyal szakmai-üzleti-politikai vetélytársuk tönkretételében.

Szerinte nem is bocsátja meg nekik a még oly fásult és kiábrándult demokratikus magyar közvélemény. Nem lehet ezek után úgy villogni az ATV képernyőjén, mintha nem történt volna semmi. Szerinte a Klubrádióval ugyanaz történt, mint a Népszabadsággal, a CEU-val, a Magyar Tudományos Akadémiával, az SZFE-vel és még számtalan autonóm intézménnyel, ezért

aki az ATV-ben nyilatkozik ezentúl, az cinkos lesz.

„Egyértelmű, következetes, szívós, hosszan tartó bojkottra van szükség. Legalább addig, ameddig a Klubrádió vissza nem nyeri a frekvenciáját. Vagy még tovább” – írja Tamás Gáspár Miklós.

Fotó: MTI/Beliczay László

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

TGM már régen nem az a véleménydiktátor, akinek még mindig képzeli magát. És időről-időre feltámad benne a nihilista-anarchista énje.

Na ez az igazi bolsevizmus... amikor már a 101%-osan ellenzéki szócső ATV (elég egyetlen véletlenszerű esti adásba belenézni...) a BOJKOTTÁLANDÓ ÁRULÓ...

Hát, ha ettől nem lesz vinnyogókórus New Yorktól Berlinig, akkor a progresszív-haladárságnak valóban vége...
Át kell mennetek BLM-Antifába, akkor talán kaphattok Gyurka bácsiéktól pénzmagot, no meg támogatást a demokrata PC- AljaMédiában.

Én néha a fórumban nézek bele.
Döbbenetes a műsorvezető gyűlöletkeltése. A betelefonálók bizonyítják, hogy a gyűlölet termékeny talajra pottyant.

Igaz, sok a ronda hozzászólás. De még kevesebb, mint a hvg-n .
Jó lenne kulturaltabban írni, beszélni.
Akiket kiikszeltem, a stílus miatt tettem és nem a vélemény miatt .

Megértelek, de ugyanazt a véleményedet kicsit másképp megfogalmazva...
Velem is elég fordul, hogy haborgok.

Touché!
És rotflol (rolling on the floor laughing out loud)

Szia! Igen, de az ember saját maga választja meg, melyik opciót választja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés