Varga Judit: Ácsoltak maguknak egy jogállamisági színpadot

2021. április 21. 16:27
Magyarország nem érdekelt abban, hogy a Covid-válság idején árkot ásson a tagállamok közé – mondta szerdán Varga Judit a Magyar Nemzetnek.

„Olyan, mintha az Európai Bizottság ácsolt volna egy színpadot, ahol jogállamisági szappanoperába bújtatva zajlik a politika. Az ilyen jogvitákban az Európai Unió Bíróságának a szava a döntő. Az Általános Ügyek Tanácsában zajló

jogállamisági párbeszéd elindítására ráadásul sem Magyarország, sem Lengyelország nem bólintottak rá

– márpedig minden ilyen gyakorlathoz, köztük a vita alapját jelentő jogállamisági jelentések elkészítéséhez konszenzus szükséges” – mondta Varga Judit a Magyar Nemzetnek annak alkalmából, hogy a miniszterasszony hazánk képviseletében részt vett az Európa-ügyi miniszterek tegnapi videókonferenciáján.

Magyarország nem akar éket verni az államok közé

„Nem kívántunk teljes erőnkkel beszállni a jogállamisági vitába, hiszen egy világjárvány idején

az uniós államoknak nem az a feladatuk, hogy egymást kritizálják.

Ha nagyon akartuk volna, természetesen minden ország esetében lehetett volna kifogást emelni akár az igazságszolgáltatás vagy a médiapiac helyzetét illetően.

Magyarország ugyanakkor nem érdekelt abban, hogy a Covid-válság idején árkot ásson a tagállamok között.

Most a szövetségépítésnek van itt az ideje, hogy együttes erővel magunk mögött tudhassuk a koronavírust” – nyilatkozta Varga Judit a Magyar Nemzetnek. 

Három éve bemutatták a Sargentini-jelentést

„Immár három éve, hogy Judith Sargentini bemutatta a jelentését az EP illetékes szakbizottságában, de azóta sincs végső döntés. Három éve már, hogy Brüsszelből folyamatosan farkast kiáltanak Magyarországgal kapcsolatban. A hetes cikkely esszenciája pedig épp az lenne, hogy a jogállamiságot közvetlenül veszélyeztető elemeket küszöböljék ki.

Minden szempontból ellentmondásos és elfogadhatatlan a folyamat,

ami nem csoda, hiszen egy politikai boszorkányüldözés az egész” – mondta Varga Judit. 

Hazánkban konferenciasorozatot rendeznek Európa jövőjéről

„Olyan ideológiai kérdésekben is hitet lehet tenni, amely Európa keresztény gyökereire vonatkozik. Elmondhatjuk, hogy mit gondolunk a vallásról, a kultúráról, a családról, a bevándorlásról. Úgy gondolom, hogy a közelmúltban nagyon erős kép rajzolódott ki Közép-Európáról a kontinensen. A konferenciasorozat egy jó alkalom arra, hogy ezt a képet kormányzati és társadalmi szinten is erősítsük” – mondta a miniszterasszony az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozatot és az ahhoz kapcsolódó hazai rendezésű eseményeket említve. 

Fotó: Varga Judit, Facebook

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így nyilatkozik az, aki nem érti amit olvas, csak néz bambán. Aztán nem a mondanivalót támadja, hanem a személyt.

Az úgynevezett jogállamiság fogalma nyilvánvaló liberális kreálmány e két ország lejáratására. Az igazságos az lenne, ha közösen megszavazott és minden tagállamra kiterjedő rendszeres vizsgálatok lennének.

2019-ben az össz halálozás: 125740
2020-ban az össz halálozás: 137966

A növekedés: 1,097 azaz 9,7%

Mindez az általad közölt táblázat alapján.

Te aztán nagyon tudod, hogy ki a jogász tanonc és kiknek van keresnivalója Brüsszelben. Megvan egyáltalán a 8 általánosod?

Kedves Judit! Büszkék vagyunk rád! Rengeteg talentumot kaptál a Jóistentől, amit kamatoztatsz is. További jó és eredményes munkát kívánok neked.

Bocsi, de lipóciában nem beszélnek így a nőkkel.
A többi stimmel.

Lehet csemegézni az adatok közül, és ki lehet választani azt, ami a legütősebbnek tűnik. Ilyen az, amikor az egy éves összehasonlításból kiveszünk egy tetszőlegesen kiválasztott időszakot. De ha már sokkolni akarod az olvasót, akkor válaszd ki ugyanazt márciusi napot 2020-ból és 2021-ből, és ki tudsz mutatni akár 25, vagy 30-szoros emelkedést is. Az éves eloszlás nem egyenletes és a megbetegedések, halálozások számának időszakos hullámzása tetszés szerinti összehasonlításokat tesz lehetővé.

A halálozási adatok így alakultak a 2020-at megelőző években:

2015-ben: 131 178
2016-ban: 125 654
2017-ben: 125 510
2018-ban: 128 029
2019-ben: 125 740

Erre az 5 évre számított átlag 127 222, ehhez képest a 2020-as adatok 1,084-szeres, 8,4%-os emelkedést mutatnak. De ha önkényesen kiveszem a 2015-ös évet, ahogy te is önkényesen ragadsz ki egy időszakot, akkor 2015-höz képest csak 1,052-szeres, azaz 5,2%-os az emelkedés. Mert a halálozás abban az évben valamiért magasabb volt. Tehát lehet játszani a számokkal, csak ez nem lesz objektív.

A pálya széléről könnyű bekiabálni. Nincs felelősség, és soha nem derül ki, hogy a te elképzelésed milyen eredményt hozna.

Ezt alá is írom. Sőt veszíteni sem tud. Bosszúra szomjazik és bármennyit szemétkedik szomjas marad.

Az öregembereknek vannak ilyen világmegváltó ötleteik, amit le is írnak és terjesztik, mintha bárkit is érdekelne a nyomoruk.

Még annyit, hogy ha a halálozások száma 2019-ben 125 740 volt, 2020-ban pedig 137 966, akkor a különbség a két év között 12 226. Nem tudom, te honnan számoltál ki csak egy negyedévre 12 964 különbséget.

Én innen vettem, ugyanaz, csak más összesítés:

https://www.ksh.hu/stadat_file..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés