Forgács István: A roma közösségek félnek a vírustól, csak kisebb a veszélyérzetük

2021. április 13. 8:04
Több roma szervezet és politikus ezért kampányt indított, hogy meggyőzze a szegényebb vidéken élőket az oltás fontosságáról.

A Hír TV arról számol be, hogy több roma közösségben is elutasítják a koronavírus-elleni vakcinát, annak ellenére, hogy nagyon sok idős ember kerül kórházba közülük, vagy hal meg a fertőzés miatt. Több roma szervezet és politikus ezért kampányt indított, hogy meggyőzze a szegényebb vidéken élőket az oltás fontosságáról.

Szakértők a romák körében kialakult nagyarányú oltásellenességet a Facebookon terjedő rémhírekkel és a baloldali politikusok kijelentéseivel magyarázzák. Forgács István roma szakértő arról beszélt a Magyarország élőben című műsorban, hogy a roma közösségek tájékozódnak az aktuális vírushelyzetről, ám a veszélyt addig nem érzik valósnak, amíg személyes tragédia nem éri őket.

A 3200 fős Tiszburán, ahol meglehetősen nagy a roma népességarány például mindösszesen 90-en regisztráltak. Forgács kijelentette, a település polgármestere mindent megtesz azért, hogy erősítse az állampolgárokban az oltakozási hajlandóságot.

 

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem ér sokat az oktatásuk, ha még itt tartanak. Vagy nem fog rajtuk. Elég szomorú, mert lassan járások vannak cigány gyerek többséggel. Az ország jövője múlik az egyelőre nem túl sikeresnek tűnő felzárkóztatásukon.

Szívesen olvasnék több Forgácsot az okokról. Nagyon tisztelem Forgácsot többek között azért, mert neki is meg volt a véleménye a botrányos gyöngyöspatai bírósági döntésről.

Minden az oktatáson és eredményén múlik.

Először és legelőször, már a nulladik teendőként:
felvilágosítani a romákat: ha gyereket nemzenek, fel kell azokat nevelni, embernek.
Aki erre képtelen, az naponta háromszor köpje magát szembe a tükör előtt, reggel, délben, este.
És akkor a romák is tudni fogják, mi a helyes.
Addig: falra hányt borsó, kidobott pénz, embertelenné tett, megrohasztott életek...

"Nem vak ez, csak bátor."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés